Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Támogatás az újonnan leigazoltaknak

Támogatás az újonnan leigazoltaknak Sport

Állami támogatásban részesülnek azok a 6–14 között gyerekek, akiket idén ősszel először igazolnak le valamelyik háromszéki sportklubhoz – adta hírül a Kovászna megyei sport és ifjúsági igazgatóság.

Hirdetés
Hirdetés

A sportminisztérium által meghirdetett programban a 2005. január 1. és 2014. december 31. között születtek részesülhetnek, illetve a leigazolásuk 2020. szeptember 8. és november 30. között készül el, a kérések leadási határideje december 4-én jár le. Fontos: a 300 lejes utalványt csak olyan gyermekek kaphatják, akik olyan klubhoz, egyesülethez csatlakoznak, amely rendelkezik sportigazolvánnyal (CIS, Certificat de Identitate Sportivă). A támogatást kizárólag sportfelszerelés vásárlásra lehet elkölteni. Első körében mintegy 30 ezer utalvány osztanak szét.

A szülő vagy a törvényes gondviselő által kitöltött támogatási kérés öt dokumentumot kell tartalmazzon: a sportoló születési bizonyítványának-, a szülő személyi igazolványának- és a leigazolás másolatát, illetve két, a minisztérium honlapján megtalálható űrlapot, kitöltve és aláírva. Az utalvány nem adóköteles jövedelmet jelent, nominális és nem átruházható, a nyomtatás dátumától számított 6 hónapig érvényes. További információk a djstcovasna.ro oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük