Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tamás Nándor nem feledte, honnan indult

Tamás Nándor nem feledte, honnan indult Sport

Tamás Nándor, a Puskás Akadémia FC kézdialmási illetőségű labdarúgójának jóvoltából 40 ezer forintnyi összeg került a Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház számlájára. A 19 éves szélső közösségi oldalán ajánlotta fel jelképes összegért néhány alig használt futballcipőjét, arra kérve az érdeklődőket, hogy cserébe segítsék a céhes városi egészségügyi intézményt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A jelenleg Budapesten tartózkodó tehetséges futballista lapunknak elárulta, annak ellenére, hogy érthető módon hiányzik a családja, szorgalmasan edz nap mint nap azért, hogy formában tartsa magát.

Hirdetés
Hirdetés

– Nándi, mi vitt rá a jótékonykodásra, milyen indíttatásból ajánlottad fel futballcipőidet, és miért éppen a kézdivásárhelyi kórház javára?

– Úgy gondolom, egy ilyen krízishelyzetet csak akkor tudunk átvészelni, ha összefogunk. A futballcipős felajánlás az egyik csapattársam, Radics Márton kezdeményezése, és többen is beálltunk utána a sorba. Nem csak a felajánlott összegen van a hangsúly, hanem azon, hogy az egészségügyben dolgozók érezzék, hálásak vagyunk mindazért, amit értünk tesznek. Szerintem ez a legkevesebb azok után, hogy nap mint nap az életük árán is próbálnak segíteni rajtunk.

– Hogyan érint téged a jelenlegi helyzet, az, hogy a szezon közepén félbeszakadt a bajnokság?

– Egy ilyen helyzetre senki nem volt felkészülve. Engem is váratlanul ért, hogy konkrétan minden leállt körülöttünk. Az emberi élet fontossága mindenekfelett áll, úgyhogy minden intézkedést el kell fogadni és be kell tartani ennek érdekében.

– Te vagy az első a Székelyföld Labdarúgó Akadémia növendékei közül, aki nemcsak debütált, de gólt is szerzett az NB I-ben. Mit jelent ez számodra?

– Kétségkívül a tavalyi volt eddigi karrierem legjobb szezonja. Bemutatkoztam az élvonalban, illetve megszereztem első gólomat is. Nagyon szép emlékek, de ezt a fejezetet már lezártam, és csak előre tekintek. Először fordul elő, hogy az első és a másodosztályban párhuzamosan tudok játszani – ezt a lehetőséget pozitívan értékelem, hiszen ha nem kerülök be az NB I-es meccskeretbe, még mindig ott az NB II, amely véleményem szerint jó színvonalú bajnokság.

– Milyen érzés a Pancho Arénában futballozni?

– Volt már szerencsém 2017-ben a Suzuki-kupán is játszani a Pancho Aréna gyepén. Nem vagyok elfogult, de szerintem az egyik legszebb (talán a legszebb) stadion az egész világon. Egy igazi otthon.

– Mi jelenti a legnagyobb kihívást a Puskás Akadémia játékosaként?

– Függetlenül attól, hogy mikor és hol vagyok, a legnagyobb kihívást mindig is az jelentette számomra, hogy megfeleljek a saját elvárásaimnak.

– Melyik a legnagyobb álmod?

– Amikor ezt kérdezik, mindig ugyanaz a válaszom: az álmokról nem beszélni kell, hanem megmutatni azokat.

– Mi az, amit kevesen tudnak rólad?

– Kevesen tudják, hogy érdekel a művészet. A freestyle focit is ide sorolnám, mert azt is inkább művészetnek tartom, mint sportnak. De ezenkívül hobbiszinten szoktam rajzolgatni, festeni, fotózni, illetve videókat készíteni.

– Hogyan tartod formában magad?

– A klubtól kapott egyéni edzésprogram szerint tartjuk fitten magunkat, napi kötelező futó- és kondicionáló edzések segítségével.

– Hogyan viseled a karantént? Mi tölti ki a mindennapjaid jelenleg?

– Sajnos, nem mehettem haza, nem lehetek a családommal, ami kicsit rosszul érint. A napjaimat Budapesten töltöm, egyedül. Azonkívül, hogy elvégzem a kiadott edzésprogramot, sokat járok focizni, illetve freestyleozni egy, a lakásomhoz közeli kispályára, természetesen egyedül. Amikor nem edzek, olyankor általában filmet nézek vagy sorozatokat, most épp a Riverdale-t.

 

A futballkarrierjét Kézdivásárhelyen kezdő Tamás Nándor a 2018/19-es szezonban, a MOL Fehérvár elleni mérkőzésen mutatkozott be a magyar élvonalban, a Puskás Akadémia színeiben. A 19 éves, szélvészgyors szélső immár 12 NB I-es fellépéssel büszkélkedhet, és gólja is van a legmagasabb osztályban: 2019. március 16-án az MTK ellen 3–2-re megnyert bajnokin a 91. percben ő szerezte a győztes találatot. Nándi a jelenlegi idényben négyszer kapott lehetőséget az NB I-ben, viszont fiatal labdarúgóként kettős játékengedéllyel rendelkezik, így a másodosztályú Aqvital FC Csákvár színeiben is lehetőséghez jut – tizenegy mérkőzésen eddig három gól és öt gólpassz fűződik nevéhez. 2021-ig szóló szerződés közti a felcsútiakhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások