Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szoros volt a befutó

Szoros volt a befutó Sport

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a sepsiszentgyörgyi sportolók az elmúlt hétvégén, Kolozsváron megtartott országos duatlon-bajnokságról. Két háromszéki is az élbolyban végzett, Deák Zsombor harmadik lett a nyíltversenyben és második korcsoportjában, míg az openben negyedikként célba érő Dániel Attila megvédte U23-as bajnoki címét.

 

Több mint 150 atléta állt rajthoz a kincses városbeli megmérettetésen, köztük négy megyeszékhelyi sportoló is teljesítette az 5 km szaladásból, 20 km kerékpározásból és újabb 2,5 km futásból álló sprintszerű versenytávot. A végső rangsort a legutolsó próba határozta meg, nagyon szoros küzdelem volt a befutón, az első és negyedik helyezett között 59 másodpercnyi különbség döntött.

A mieink közül a kiírt távot leggyorsabban Deák Zsombor (Aluta SK) tette meg, 58:14.25 perces ideje a nyílt versenyben a harmadik helyre volt elég, a 25–29 év közötti korcsoportban pedig a másodikra, így a leginkább hosszú távra specializálódott triatlonistánk kétszer is dobogóra állhatott.

– Ez a sportág teljesen más felkészülést igényel, rövid és nagyon gyors. De kipróbáltam magam benne és kicsit felpörgetett a hosszú edzések közt – nyilatkozta lapunknak Deák Zsombor, aki jelenleg gőzerővel hangolódik az egy hónap múlva, Dániában esedékes fél-ironman Európa-bajnokságra. – Nem állok rosszul a felkészüléssel, de még nagyon sok munka van hátra.

A Tri-Aluta színeit képviselő Dániel Attila nyílt versenyben negyedikként ért célba, és megnyerte a 20–24 éves korosztály küzdelmét, amivel bajnoki arany került a nyakába.

– Számomra jól sikerült a verseny, mivel U23-ban sikerült megvédenem a címemet, de a nyíltversenybeli negyedik helyemmel sem lehetek elégedetlen, nagyon szoros volt az élmezőny, az utolsó 2,5 km-es futás döntötte el a rangsort – értékelt Dániel Attila, aki legközelebb már tereptriatlonban teszi próbára magát, június 3-án Vama Vechen.

Madaras Dániel a nyílt viadalt a 46. helyen zárta, míg az U24-esek között ötödik lett. A Sepsitri SK atlétája Imreh László a 47. pozícióban fejezte be a duatlon országos bajnokság, s a 25–29 éves kategóriában hatodik volt.

Az országos duatlon-bajnokság nyílt versenyének végeredménye: 1. Ciprian Bălănescu (Ride Competition) 57:35.29 perc, 2. Bogdan Damian (Steaua) 57:43.43 perc, 3. Deák Zsombor (Aluta SK) 58:14.25 perc, 4. Dániel Attila (Tri-Aluta) 58:34.93 perc, …46. Madaras Dániel (Tri-Aluta) 1:11:36 óra, 47. Imreh László (Sepsitri SK) 1:11:52.57 óra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük