Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szezon előtti káosz

Múlt pénteken a mogoşoaiai futballcentrumban tartották a teremlabdarúgó-klubok idény előtti szokásos közgyűlését, ahol egyúttal elkészítették, azazhogy elkészítették volna a bajnoki menetrendet az I. és II. ligákban. Egyelőre nem tudni, hány csapat indul az élvonalbeli pontvadászatban.

Több futsalklubot is felszámoltak a nyári szünetben, ezért igen nehéz helyzetbe kerültek a szövetség illetékesei, amikor a tízcsapatosra tervezett I. liga résztvevőit próbálták összerakni. Az előző idényben kiesett Marosvásárhelyi City’us és Sepsi Futsal, valamint Resicabánya csapata is megszűnt, és hiába a két feljutó, a Kolozsvári Clujana és a Bodzavásári Luceafărul, így is csak 9 csapattal számolhattak. A II. ligában harmadik Brassói Colţea sincs már, a negyedik Karácsonkői együttes nem akart szintet lépni, így a másodosztály 5. helyezettje, a Bukovina Vicov szerepelhet az élvonalban. További gondok adódtak viszont a Dunărea Călăraşi és a Luceafărul beiratkozáshoz szükséges irataival, akik egy hét haladékot kaptak ezek pótlására. Emiatt egy héttel későbbre, szeptember 8-ára halasztották a bajnoki rajt időpontját, és csak az első forduló párosításait sorsolták ki. A két érintett egymás ellen játszik, ha pedig mégsem indulnak, akkor a sorsolás nyolccsapatos Berger-táblázat szerint érvényes.
A tavalyi 12-höz képest idén kilenc csapattal induló másodosztályban a Kézdivásárhelyi SE lesz érdekelt, a pontvadászat szeptember 15-én kezdődik.
Az I. liga 1. fordulójában: Bukovina Vicov–Temesvári Informatika, Dévai Autobergamo–Kolozsvári Clujana, FK Székelyudvarhely–Jászvásár, Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet, Bodzavásár–Călărași.
A II. liga 1. fordulójában: Kereszthegy–Fălticeni, Fortius Buzău – Gyergyói Inter, Karácsonkő– Marosvásárhelyi MSC, Segesvári Pro-Tineret – KSE, a Galaci United II áll. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük