Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán visszavághat a KSE

Szerdán visszavághat a KSE Sport

Elveszítette a Román-kupa első fordulójának idegenbeli odavágóját a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, Farkas Alpár tanítványai tegnap délután parázs végjátékban három ponttal maradtak alul a Konstancai Phoenix otthonában.

Hazai kosárral indult a találkozó, amire Mobley egy duplával válaszolt, majd újra a házigazdák villantak. Az első öt perc után állandósulni látszott az öt pontos különbség (12–7), de Czimbalmos és Debreczi játékban tartotta a KSE-t. Több hibát is vétettek a kézdiek, aminek következtében lépéselőnybe kerültek a tengerpartiak, azonban a hajrában Danalache és Mobley megfordították az állást (17–18).

21–20-nál megtalálta játékát a kék-fehér alakulat, és egy 9–0-s futással lehagyta ellenfelét (21–29). Ezt követően pár percig semmi nem jött össze a KSE-nek, így a házigazdák négy pontra felzárkóztak a nagyszünetre (27–31).

Hirdetés
Hirdetés

Fordulás után Mobley és Vega felváltva szórták a kosarakat és folyamatosan növelték a céhes városiak előnyét. A KSE irányítója egy duplával 10-re hizlalta a különbséget (40–50), igen ám, de ez nem tetszett a konstancaiaknak, akik lefaragtak hátrányukból. A 46–50-ről induló záróetap drámaian alakult a kék-fehéreknek, akik kihagyták a ziccereket, míg a hazaiaknak nem remegett a kezük, átvették a vezetést, és 61–58-ra (17–18, 10–13, 19–19, 15–8) megnyerték a mérkőzést.

Konstancai Phoenix: Beldian 13/12, Erak 5, Vati 5, Brozoski 19/9, Matijevic 6 (cserék: Geleriu 5/3, Mititelu 8/3). KSE: Danalache 5, Czimbalmos 9/3, Domokos 2, Mobley 20 (13 lepattanó), Vega 17/3 (cserék: Debreczi 2, Holinka-Miklós 3/3, Kozman, Tuchilus).

A párharc visszavágóját jövő szerdán rendezik Kézdivásárhelyen, addig azonban a KSE-re újabb kiszállás vár, szombaton 18 órától a bajnoki ezüstérmes Szatmárnémeti VSK vendége lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük