Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyön jobb volt a KSE

Szentgyörgyön jobb volt a KSE Sport

Tizennyolc forduló kellett ahhoz, hogy megtörje a jeget a KSE futsalcsapata, amely hétfőn este szezonbeli első győzelmét aratta, Sepsiszentgyörgyön férfias küzdelemben 4-2 arányban győzte le a Sepsi FC-t a háromszéki rangadón.

Mint ismeretes, a 2016–2017-es idény nem a legsikeresebbként fog fennmaradni a háromszéki teremlabdarúgás történetében, anyagi és keretgondok miatt csapataink jelentős átalakuláson estek át az ősszel, és zömében fiatal, tapasztalatlan játékosokkal vágtak neki a sorozatnak, hangsúlyozva, hogy a csapatépítésre koncentrálnak. A csapatépítéshez pedig idő és türelem kell, emiatt jelenleg a rangsor alsó felében szerénykednek együtteseink. Ilyen előzmények után csapott össze hétfőn a Szabó Kati Sportcsarnokban a Sepsi FC és a KSE, és bár mindkét együttes látott szebb napokat is, végig izgalmas, jó iramú mérkőzést játszottak egymással.

A gólcsend a 11. percben tört meg, amikor egy gyors ellentámadást követően Pulugor passzát Pavel lőtte be (1-0), de a házigazdák gólöröme nem tartott sokáig, ugyanis alig pár másodpercet követően Gáll kiegyenlített (1-1). A gólok felélénkítették a játékot, a kapusoknak is akadt dolguk mindkét oldalon. A 13. percben Gazda tálalt Căşineanu elé, aki döntő helyzetben nem hibázott és vezetéshez juttatta a KSE-t (1-2). A Sepsi FC hamar rendezte sorait, a 17. percben Incze Botond szerzett labdát félpályánál és simán mattolta Bunduc kapust (2-2). Egy perccel a félidő lejárta előtt újra villant Gáll Attila, az U21-es válogatott játékos Căşineanu remek átadását vágta be kapásból a hálóba, 2-3.

A második játékrészben a KSE tovább növelte előnyét, Albu szép egyéni megmozdulásának köszönhetően. A kézdivásárhelyiek hatosa saját térfelén szerzett labdát, majd a kapu előtt lepasszolta Gállnak, aki harmadszor is betalált a mérkőzésen (2-4). A kétgólos előny tudatában stabilabbá vált védekezésben a kézdivásárhelyi gárda, jobban tartották a labdát a folyamatosan kitámadó sepsiszentgyörgyiekkel szemben, akik a vészkapusos játékkal is megpróbálkoztak az utolsó három percben, ám eredménytelenül. Győzött a KSE, amely fennállása során másodszor tudta legyőzni sepsiszentgyörgyi riválisát.

Végeredmény: Sepsi FC – KSE 2-4 (2-3), gólszerzők: Pavel (11.), Incze (17.), illetve Gáll (11., 19., 26.), Căşineanu (13.). Sepsi FC: Papp – Máté, Pavel, Pulugor, Incze (cserék: Lőrincz, Czintos, Jankó, Bartos, Bedőházi, Veress, Moldoveanu, Bocz, Bende). Edző: Farkas Attila. KSE: Bunduc – Gáll, Gajdó T., Gazda, Căşineanu (cserék: Albu, Gajdó Sz., Vulcan, Tompa, Bukur, Daczó). Edzők: Csulak Attila és Gazda József.

A 18. forduló további eredményei: Kolozsvári Clujana – Galaci United 1-4, Dunărea Călăraşi – Resicabánya 6-2, Jászvásár – Székelyudvarhely 1-11. A Temesvári Informatika – Marosvásárhelyi City’us mérkőzés tegnapi lapzártánk után végződött. Déva állt. A bajnokság két hét múlva folytatódik, a KSE a Temesvári Informatikát fogadja, míg a Sepsi FC Székelyudvarhelyre utazik. Hétvégén a Román-kupa negyeddöntős párharcait rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük