Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgy következik

Felavatták pénteken Csíkszeredában a Székelyföldi Jégkorong-akadémia első sátortetős mobil műjégpályáját, amely a magyar kormány támogatásából épült meg. Idén Sepsiszentgyörgyön is felállítják a sátortetős műjégpályát.

Zsigmond Barna Pál, a Magyar Jégkorongszövetség elnökségi tagja azt hangsúlyozta: a magyar szövetségnek érdeke, hogy a székelyföldi és a romániai jégkorong erősödjön. Jó kezdeményezésnek nevezte a megvalósult beruházást, amely a székelyföldi jégkorong fejlődését szolgálja. Nagy Attila, a jégkorong-akadémiát működtető, a római katolikus egyház tulajdonában levő Mens Sana Alapítvány ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a mozgatható jégpályarendszer a tervek szerint a következő tíz évben Csíkszeredában fog működni, de az ilyen típusú létesítmény előnye, hogy máshol is felállítható. Becslése szerint a csíkszeredai műjégpályát várhatóan 5–6 ezer gyerek fogja látogatni. Szerinte idén további két mobil sátortetős műjégpályát állítanak fel Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson. Ezeket a létesítményeket, akárcsak a most felavatott csíkszeredait, a helyi önkormányzatok működtetik.

Mindhárom műjégpálya a magyar kormány támogatásából valósul meg, a csíkszeredai körülbelül 775 ezer euróba került.

A Székelyföldi Jégkorong-akadémia valamennyi olyan székelyföldi központot és egyesületet támogat, amelyek 14 éves korig utánpótlás-neveléssel foglalkoznak. Edzői továbbképzést, edzői bérkiegészítést biztosít, emellett a magyar bajnoki rendszerbe benevezett nyolc csapat költségeit fedezi, valamint összetartásokat szervez az U8, U10, U12 és U14 korosztályú csapatoknak. Az ügyvezető igazgató elmondta: két–három év múlva már saját csapatot is terveznek működtetni az U16-os korosztálytól kezdve.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük