Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székely kupanap lesz Bukarestben!

Székely kupanap lesz Bukarestben! Sport

Vágyaink meghallgatásra leltek, a Sepsi OSK két csapata is kupadöntőt játszik, ráadásul az ifjúságiak ellenfele szintén székelyföldi!

Hirdetés
Hirdetés

Országszerte zajlanak a találgatások, hogy ki képviselheti Romániát az európai kupák 2022–2023-as idényében. Jelen pillanatban a Sepsi OSK számára két lehetőség is nyitott, és nehéz megítélni, hogy a nehezebb-e a könnyebb vagy a könnyebb a nehezebb. Ha május 19-én a Román-kupa döntőjében legyőzi az FC Voluntarit, a focitörténeti siker mellett a Sepsi OSK előnyös helyzetből várhatja az Európa-konferencialiga (EKL) selejtezőinek sorsolását. Vereség – Isten őrizz! – esetén az EKL romániai pótselejtezője maradna, de ennek fennálló vagy elúszott esélye már a kupadöntő napján ismert lesz.

A rájátszás utolsó fordulójában a Sepsi OSK számára a FC U Craiova 1948 otthonában kellene győzni (ha a két vetélytárs eredményei papírforma szerint alakulnak). Ha sikerülne az alsóházi rájátszás 1-2. helyeinek egyikén végezni, akkor az EKL-induláshoz két mérkőzést kellene megnyerni. Előbb az 1-2. helyen végző vetélytársat, majd a felsőházi rájátszás 3. helyezettjét, amely egészen biztosan az Universitatea Craiova. Az FC Voluntari kiváló csapat, sokat erősödött, de a Sepsi OSK számára az EKL-szerepléshez mégis az lenne a könnyebb és egyszerűbb út, ha győzne a kupadöntőben. Ma késő este, az alsóházi rájátszás legvégén kiderül, hogy ez lesz-e az egyetlen esély a konferenciás kupaszereplés tavalyi megismétlésére, vagy pedig megmarad mindkét vázolt lehetőség.

A Sepsi OSK eredményei a Románia Kupa 2021–2022-es idényében: a 32 között 1-0 a Farul Konstanca otthonában, a nyolcaddöntőben 1–0 a Craiova 1948 otthonában, a negyeddöntőben 2–1 a Chindia Târgoviste otthonában, az elődöntőben itthon 2-1, idegenben 1–0 az Universitatea Craiova ellen. Az FC Voluntari a 32 között 4–1-re győzött Fălticeniben, a nyolcaddöntőben otthon 3–0-ra verte az FCSB csapatát, a negyeddöntőben 1–0 a második ligás FC Buzău otthonában, az elődöntőben otthon 2–0, idegenben 1–0 az első ligás FC Argeș ellen.

A „nagyok” mérkőzésének nyitányaként kerül sor az U19-es Román-kupa döntőjére, a Sepsi OSK ellenfele az FK Csíkszereda. A papírforma nagyobb csíki esélyt mutat, de ennek nincs gyakorlati jelentősége, a döntő abszolút kétesélyes. A Sepsi OSK U19 eredményei a döntőig: 7–1 az ACS Kids Brassóval, 8–0 az FC Buzău otthonában, 2–0 az FC Farul otthonában, végül az elődöntőben kétszer 2–1 az FC Universitatea Kolozsvár csapatával. Megjegyzendő, hogy a Farul és az Universitatea is bejutott az Elit Liga (ifi OB) elődöntőjébe! Az FK Csíkszereda útja a döntőig: 5–4 a Ceahlăul Piatra Neamț (Karácsonkő) otthonában, saját pályán 3–0 az FC Botoșani-nal, szintén saját pályán 5–3 a CFR Kolozsvárral, az elődöntőben pedig idegenben 2–1, saját pályán 3–3 az FCSB-vel (utóbbi 3–1-es vendégvezetés után). Az FK is bejutott az U19-es Elit Liga elődöntőjébe.

A playout utolsó, 9. fordulójának mai műsora: FC U Craiova – Sepsi OSK, CS Mioveni – FC Rapid, Academica Clinceni – FC Botoșani. Mindhárom mérkőzés 20.30-kor kezdődik. Korábbi eredmények: Chindia Târgoviște – Medgyesi Gázmetán 3–0, FC Dinamo – Aradi UTA 1–1.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások