Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szégyenteljes játékkal kaptak ki a kézdiek

Szégyenteljes játékkal kaptak ki a kézdiek Sport

Nem tudott felnőni a játékhoz, és sima vereséget szenvedett a KSE Barcarozsnyótól a labdarúgó Román-kupa 3. fordulójában. Az eseménytelen első félidőt követően a második játékrészben két védelmi hibát kihasználva biztosították be továbbjutásukat a Brassó megyeiek. Szombaton 18 órától a Foresta Suceava érkezik Kézdivásárhelyre III. liga 2. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

Az első félidőben nem esett gól, kevés helyzet jellemezte a mérkőzést. A házigazda KSE birtokolta többet a labdát, azonban nem veszélyeztették a Daniel Mutu által védett rozsnyói kaput. A második játékrész elején a KSE megszerezhette volna a vezetést egy szép akció végén, Gáll jobboldali beadásánál viszont a jól helyezkedő Pakucs tétován ért labdába, és elúszott a lehetőség.

A 62. percben vendégek bezzeg nem tétováztak, hanem gyorsan lecsaptak egy erőtlenül hazaadott labdára, Lascu pedig kapuba gurított (0–1). Nem kellett tíz perc és újra rezgett a kézdivásárhelyiek hálója, egy újabb védelmi hibát kihasználva Botea biztosította be a vendégek győzelmét. A pontatlanul futballozó KSE-nek esélye sem volt a szépítésre, hatékonyságban feltétlenül meg kell újulniuk a következő mérkőzés előtt.

Labdarúgó Román-kupa, 3. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Barcarozsnyó 0–2 (0–0).

Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 300 néző. Vezette: Dragoş Nicolae Lunca (Kolozsvár). KSE: Bunduc – Stanciu, Tankó, Damian, Cîrstian – Păun, Gáll (Gazda, 70.), Kanyó – Gajdó T. (Fozocoș, 61.), Pakucs, Popa (Orosz, 65.). Edző: Gheorghe Vasile. Barcarozsnyó: Mutu – Berloiu, Dobre, Poverlovici, So. Marin – Țuțu (Moraru, 59.), Drugă, Vîrlan – Strătilă (Șe. Marin, 73.), Lascu, Staicu (Botea, 59.). Edző: Florin Dîrvăreanu. Gólszerzők: Lascu (62.), Botea (71.). Sárga lap: Tankó (67.), illetve Staicu (36.), Drugă (66.), Poverlovici (85.).

„Szégyellem magam, elsősorban a futball címén mutatott teljesítmény miatt, másrészt a kritikán aluli hozzáállásunk miatt. Volt olyan, hogy gyengén játszottunk, de arra nem volt példa, hogy ennyire ötlethiányosan futballozzunk, egy kapura rúgásunk, egy helyzetünk ne legyen az első félidőben. Úgy látom, több játékos nem érzi át, hogy milyen felelősséggel tartozik a klubnak, minél jobb kondíciókat próbál nyújtani számukra a vezetőség, annál jobban elkényelmesednek, nincs egy jó megmozdulásuk, jó passzuk. Természetesen mindenki tévedhet, de legalább küzdjön szívvel-lélekkel. Még volt olyan, hogy nem rúgtunk gólt, de legalább kidolgoztunk öt-hat helyzetet… Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a problémák egy kupameccsen mutatkoztak meg, így arra törekszünk, hogy ezeket kijavítsuk a szombati bajnokiig, mert jó kaliberű ellenfél érkezik, és ha akkor is így állunk hozzá a mérkőzéshez, esélyünk sem lesz. A nézők azért jönnek ki, hogy cselezést lássanak, támadásokat, nem ilyen semmilyen futballt. Alaposan felkészítjük a mérkőzést, amikor viszont letámadásról van szó, nem merünk nyomást gyakorolni az ellenfélre, nem támadjuk meg a labdát. Én úgy érzem, az utóbbi két év legjobb csapatával rendelkezünk, de ma nem ez látszott” – értékelt a meccs után Gazda József edzőjátékos.

Folytathatja tavaly elkezdett remek szereplését a kupasorozatban az FK Csíkszereda. Valentin Suciu legénysége a hajrában szerzett góllal nyert szerdán este a Ceahlăul Piatra Neamţ otthonában. A következő kupafordulót szeptember 10–12. között rendezik. A Sepsi OSK később kapcsolódik be a sorozatba, majd a legjobb 32 között kap majd kupaellenfelet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 30., 13:04
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Az „utóbbi két év legjobb csapatával rendelkezünk”, na ezzel egyetértek, egy-két kivétellel és akkor mi a probléma? Ez a rozsnyói csapat szabály szerűen leiskoláztatott minket, igaz ott a bal hátvéd nem jobbszélsőt játszott, a baloldalon sem egy jobblábas középpályással újitott az edző, hanem mindenki fegyelmezetten ott játszott ahol a legjobb teljesitményre képes, még Stratila is.