Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Számunkra elérhetetlen a vb

Számunkra elérhetetlen a vb Sport

A hétvégi selejtezős mérkőzések után úgy tűnik, Magyarország és Románia számára is csak vágyálom marad a világbajnoki szereplés. A magyarok Portugáliában szenvedtek háromgólos vereséget, míg a románok Kolozsváron játszottak gólnélküli döntetlent a dánokkal. Matematikai esély ugyan még van, de inkább ne számolgassunk, mert felesleges.

Mint ismeretes, Portugália szombaton Lisszabonban 3-0-ra győzött a magyar labdarúgó-válogatott ellen a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőjének B-csoportjában. A tavaly nyári kontinenstorna 3-3-ra végződött csoportmeccsén mutatott játékra már semmi sem emlékeztetett, az eredmény a két válogatott közti erőviszonyokat és a pályán látottakat is hűen tükrözte. A portugálok félgőzzel játszva húzták be a mérkőzést, miközben a magyaroknak gólszerzési lehetőségük sem akadt. A mostani kudarccal Magyarország továbbra is nyeretlen Portugália ellen, négy döntetlen mellett ez volt a nyolcadik vereségük, ráadásul sorozatban harmadszor kaptak ki 3-0-ra Portugáliában, ahol 1956 óta gólt sem szereztek. A Storck-csapat legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz vb-selejtezőn.

Bernd Storck szerint játékosai mindent megtettek, de ez most nem volt elég. „Csalódottak vagyunk, de fontos látni, hogy elsősorban a pálya utolsó harmadában nem tudtunk jól játszani, azaz nem jutottunk el a befejezésekig. Azért volt kevesebb lehetőségünk, mert világklasszis csapat ellen játszottunk, nem azért, mert kevesebb támadó szellemű futballista volt pályán. Mindent megtettünk, a labdát sikerült jól megtartanunk, de az utolsó passzok nem sikerültek. Ennek egyik oka, hogy a mi játékosaink nem topligákban játszanak. Tanulni kell ebből a meccsből” – fogalmazott a meccs után a szövetségi kapitány.

A B-csoport további szombati eredményei: Svájc–Lettország 1-0, Andorra–Feröer 0-0. Vasárnap a román válogatotton volt a sor, hogy csalódást okozzon szurkolóinak, a meglehetősen szerényre sikerült Románia–Dánia találkozó nem hozott gólt. Az első félidőben Keserű több ziccert kihagyott, ám a második játékrészben a trikolórok már nehezen tudták tartani a lépést a skandinávokkal, a végén pedig annak is örülhettek, hogy kapott gól nélkül megúszták. Románia immár öt meccse nyeretlen hazai pályán. Christoph Daum legényei legközelebb június 10-én, Lengyelországban lépnek pályára, csak egy győzelem tarthatja versenyben őket a továbbjutásért. A szövetségi kapitány szerint 50 százalékos eséllyel bírnak a világbajnoki selejtezőkben a második, jó esetben pótselejtezőt érő hely megszerzéséért vívott harcban.

A csoport másik két összecsapása: Lengyelország hajrában szerzett góllal nyert 2-1-re Montenegró vendégeként (Kassai Viktor vezette a mérkőzést), míg Örményország hazai pályán 2-0-ra legyőzte Kazahsztánt.

A B-csoport állása:

  1. Svájc 5      5      0      0      10-3 15
  2. Portugália 5      4      0      1      19-3 12
  3. Magyarország 5 2      1      2      8-6   7
  4. Feröer 5      1      2      2      2-8   5
  5. Lettország 5      1      0      4      2-9   3
  6. Andorra 5      0      1      4      1-13 1

Az E-csoport állása:

  1. Lengyelország 5 4      1      0      12-6 13
  2. Montenegró 5      2      1      2      10-6 7
  3. Dánia 5      2      1      2      7-5   7
  4. Románia 5 1      3      1      6-4   6
  5. Örményország 5 2      0      3      6-10 6
  6. Kazahsztán 5      0      2      3      3-13 2
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük