Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Számos érem a táncosoknak

Számos érem a táncosoknak Sport

A Magyar Látványtánc-szövetség égisze alatt június 27. és július 1. között Brassóban kilencedik alkalommal rendezték meg az Európa-kupa elnevezésű táncversenyt. Ide két kvalifikációs vetélkedő alapján lehetett kijutni, az egyiket Baróton, a másikat Brassóban tartották tavasszal. Ezek eredményeképpen a baróti Tanulók Klubja csapatai nyolc versenyszámban indulhattak.

A és B kategóriákban lehetett jelentkezni, előbbi a magasabb szinten versenyzőket jelöli, a második értelemszerűen az amatőröket, amelyen a Mozaik csoport is részt vett. Az erdővidékiek a nyolc versenyszámból öt első helyet, két második helyet és egy harmadik helyet szereztek meg, emellett két különdíjban is részesültek a Kánkán tánccal, illetve Lakatos Ágnes népdalénekes révén.

A mini kategóriában egy első, egy második és egy harmadik díjat zsebelt be Bedő Bernadett, Tókos Zonga, Bálint Barbara, Incze Barbara, Koródi Kata, Moroianu Tímea, Németi Orsolya, Asztalos Boglárka, Bedő Hanna, Kusztos Tímea és Veres Julika. Az ifjúsági kategóriában összesen öt számmal versenyeztek, négy első és egy második helyezést lett a jutalmuk: Szabó Anita, Zsigmond Róbert, Bartis Evelin, Bocz Bernadett, Lakatos Ágnes, Gál Zelma, Oláh Kátai Kinga, Pető Zsuzsanna, Pünkösti Mónika.

Június 30-án, szombaton ugyancsak megmérettették magukat a táncosok, Egyedhalmán a 11. Táncoljunk együtt elnevezésű országos táncversenyen szerepeltek. A Tanulók Klubját ezúttal két korosztály képviselte négy tánccal. A 7–8. osztályos Mozaik csoport mindkét versenyszámban első helyezést ért el, ami Pál Éva és Dimény Olga felkészítők munkáját is dicséri. Itt a következő lányok szerepeltek: Zajzon Anita, Zajzon Kincső, Cocean Szekeres Kriszta, Moroianu Anna, Szász Mónika, Gál Noémi, Bedő Vivien, Potyó Melitta, Imre Edina és Lázár Bernadett.

A harmadik osztályosok csoportja – Fekete Boróka, Kádár Csenge, Barabás Orsolya, Németi Nóra, Szebeni Nikolett, Király Eszter, Bartha Szabina, Păştina Tania, Bedő Ágota és Nagy Andrea – egy első és egy második helyezést ért el. A Tanulók Klubja köszönetét fejezi ki Hajdó Zoltánnak, aki a biztonságos utazást biztosította Egyedhalmára, valamint a támogatást a brassói útra.

Az idei versenyszezon lejárt, de a Mozaik csoport a nyáron még fellép a nagyajtai, bardoci és nagybaconi napokon. A Tanulók Klubjánál jelenleg felkészítő tábor zajlik a csíkszeredai csoportnak és a baróti Mozaiknak közösen, összesen 27 első és második osztályos tanulónak, de délutánonként kiegészülnek a következő év előkészítőseivel is, így tíz személlyel gyarapodnak. A táborban a gyermekek Majorchik Judit csíkszeredai csoportvezető és Dimény Olga felkészítő tanár segítségével felkészülnek egy újabb eseményekkel telített évre. A két oktató ezúton is köszöni a szülők besegítő munkáját.

Lázár Szilárd

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük