Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Számolnak játékosainkkal

Számolnak játékosainkkal Sport

A négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi–SIC női kosárlabdacsapatának négy játékosa, míg a Kézdivásárhelyi SE egy kosárlabdázója kapott behívót a felnőtt válogatottba Ayhan Avci szövetségi kapitánytól.

Hirdetés
Hirdetés

A játékosok összetartása november 5-én kezdődik Bukarestben, majd november 12-én és 14-én Olaszország és Dánia ellen játszanak majd a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjének D-csoportjában.

A felnőtt női román válogatott bővített keretébe tizennégy játékos kapott behívót: a céhes városbeli KSE-től Lénárt Paula, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC-től pedig Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kelemen Kincső és Orbán Nikolett lesz ott a no­vember elejére beütemezett összetartáson, s bízunk abban, hogy mindannyian lehetőséget kapnak a rigai, úgynevezett buborékban lejátszandó két Eb-selejtezőn. Mellettük Carla Popescu, Alina Podar, Kilin Tünde (Szatmárnémeti VSK), Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne Basket, Franciaország), Gabriela Irimia (Târgoviște), Anca Șipos (Agronómia Bukarest), Ashley Walker (Ormanspor, Törökország), Elisabeth Pavel (Lublin, Lengyelország), Dora Ardelean (Aradi FCC) is ott lesz a fővárosi edzőtáborban.

A tizenkét játékosra leszűkített nemzeti csapat november 9-én utazik Lettország fővárosába, ahol 12-én és 14-én Olaszország, illetve Dánia ellen játszik majd a 2021-es Eb selejtezőjének D-csoportjában.

A román együttes a kvalifikáció első fordulójában, tavaly novemberben 70–55-re verte Dániát a temesvári mérkőzésen, majd 60–59-es vereséget szenvedett Prágában a cseh együttestől. Két forduló után Csehország (4 pont), Románia (3), Olaszország (3), Dánia (2) a csapatok sorrendje a D-csoport táblázatában.

A Sepsi–SIC további két játékosa szerepelhet valamelyik európai nemzeti együttesben: a novemberi válogatott meccsek alkalmával Jovana Pašić a montenegrói, míg Pinelopi Pavlopoulou a görög címeres mezt ölteti magára.

Elhalasztották a kupa első körét

A Román Kosárlabda-szövetség kedden hivatalos portálján közölte, hogy egy héttel elhalasztja a női kosárlabda Román-kupa nyitókörének lebonyolítását. A legújabb tervek szerint a kupasorozat első két teremtornáját november 2–4. között rendeznék meg. A szakszövetség a programváltoztatást elsősorban a hazai járványügyi helyzettel magyarázza.

Mint ismeretes, a Szatmárnémeti VSK, a Bukaresti Agronomia, a KSE és az Alexandria Szatmárnémetiben, míg az Aradi FCC, a Brassói Olimpia, a Konstancai Phoenix és a Kolozsvári U Bukarestben küzd a negyeddöntőbe jutásért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük