Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Számítanak tehetségeinkre

Számítanak tehetségeinkre Sport

Nagy megbecsülésnek örvendenek a kézdivásárhelyi kosaras lányok, ugyanis több szinten képviselik Romániát a különböző korosztályú nemzetközi tornákon.

Miután Voloncs Orsolya és Biszak Boglárka a 3×3 elleni román válogatottal júniusban megnyert egy nemzetközi tornát Bulgáriában, a PEAC Pécs ígéretes tehetségét, Demeter Nórát behívták az U20-as keretbe, amely az Izraelben tartandó kontinenstornára gyúr. Az egyesült államokbeli Dartmouth College színeiben játszó Lénárt Paula a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincsővel egyetemben behívót kapott a Frankofón Játékokra készülő felnőtt női válogatottba. A felnőtt és az U20-as válogatott nemrég edzőmeccset játszott egymással, amelyen szerephez jutottak a háromszékiek is.

Az U18-as válogatottban is számítanak a céhes városbeli utánpótlás-nevelés kiemelkedő növendékeire, a târgoviştei Cătălin Tănase vezetőedző Bartók Ritát, Biszak Boglárkát és Csurulya Helgát választotta ki a keretbe, amely az augusztus 4–13. között Dublinban esedékes ifjúsági Eb-re készül. Az U18-asok Cheile Grădiştei-en kezdték el az erőnléti felkészülést, majd hétvégén, Nagyváradon vívnak edzőmérkőzést Ukrajna ellen. Ezt követően Szlovákiában vesznek részt egy nemzetközi turnén, majd kijelölik az Eb-re utazó keretet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük