Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Száguldozás hóban, fagyban

Száguldozás hóban, fagyban Sport

A téli útviszonyoknak megfelelően felszerelt jármű, jó nagy adag vagányság és kellő elszántság kell ahhoz, hogy a havas, lefagyott utakon raliversenyre vállalkozzon valaki, de a már hagyományosnak tekinthető Kommandó környéki Winter Rally a jó példa arra, hogy ez nem lehetetlen vállalkozás. Bár a minden oldalról hófallal szegélyezett útvonal mára inkább csak álom, a hóhiányra nem lehet panaszkodni.

 Január 13–15. között a sepsiszentgyörgyi Auto Crono Club és partnere, a kovásznai Dre Racing Team tizedik alkalommal szervezik meg a Winter Rallyt Kommandón és környékén. A jelentkezési határidőig több mint harminc egység vállalkozott arra, hogy a jeges utakon megzabolázzák járműveiket, és a lehető leggyorsabban teljesítsék a kitűzött távot.
A télies körülményekre igazán nem lehet panasz, vastag hóréteg borítja Kovászna megye legmagasabb települését és környékét, ez pedig nagy vonzerővel bír a száguldás elkötelezettjeinek. A mezőny nemzetközi, négy bulgáriai, egy franciaországi és nyolc magyarországi egység nevezett be a hazai versenyzők mellett, összesen 34 egység teszi próbára magát.
Háromszéket Szabó Csongor/Major Róbert (Suzuki Swift), Bedő Barna/Molnár László (BMW M3), Szőcs Loránd/Ádám Róbert (WV Gold) és Toma Constantin/Pescaru Vlad (Ford Fiesta) képviselik, de több korábbi győztes is tiszteletét teszi Ilyen például a magyar és román bajnok pilóta, Szabó Gergő, aki 2012-ben és 2013-ban nyerte meg a Winter Rallyt, most Csegzy Levente navigátorával (Mitsubishi Evo 9) vág neki a megmérettetésnek. Itt lesz a tavalyi győztes, magyarországi Hideg Krisztián/Kerek István (Mitsubishi Evo 9 R4), megpróbálja megvédeni címét. A belföldi mezőnyből a román bajnok Porcisteanu Valentint lehet kiemelni (Mitsubishi Lancer Evo 9), aki 2011-ben diadalmaskodott a viadalon, Dobre Dan oldalán próbál a leggyorsabb lenni. A szebbik nem képviseletében Ramona Rusu egy Subaru Impreza kormányánál akar jó benyomást kelteni.
Az idei, jubiláló kiíráson a tíz gyorsasági szakasz 120 km hosszúságú, míg a téli rali össztávja 240 km-t tesz ki. A viadal első napján, pénteken tartják az edzéseket és a pályabejárást, emiatt 10–16 óra között a Kommandó–Lakóca útszakaszt lezárják a közúti forgalom előtt. A második napon, szombaton 8–18 óra között a Kommandó–Zabratópatak útszakasz lesz lezárva, start Kommandótól 2 km-re. Vasárnap 8–13 óra között Kommandó felől Greșu irányában haladnak a versenyzők, mintegy 7 km lesz lezárva a közúti forgalom előtt. Az ünnepélyes díjkiosztót várhatóan vasárnap 18 órakor tartják a Merkúr Szállodában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük