Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos zakót kapott az OSK

Súlyos zakót kapott az OSK Sport

Élvonalbeli történetének második kiszállásán súlyos vereségbe szaladt bele a Sepsi OSK labdarúgócsapata, a közel egy félidőt emberhátrányban játszó piros-fehér mezesek pénteken 5-1 arányban kapituláltak az FC Botoșani vendégeként, az I. liga 3. fordulójában. Legközelebb a bajnoki címvédő Viitorul ellen veszik fel a kesztyűt Suciu Valentin és Nagy Sándor tanítványai, de további kereterősítést is kilátásba helyeztek.

Jóformán el sem kezdődött a botoșani-i találkozó, máris vezetett a hazai csapat: az 50. másodpercben szöglethez jutott a házigazda, Golofca lövését Niczuly ugyan kiütötte, de a labdára lecsapott a szemfüles Miron és a hálóba továbbította (1-0). A pontvadászat eddigi leggyorsabb találatát jegyezte a moldvai játékos. A korai kapott gól nem szegte a Sepsi OSK támadókedvét, alig pár perc után Petre adott mesteri passzot Claudiu Hereának, aki óriási ziccert hagyott ki.

Hiába uralta percekig a mezőnyjátékot a Sepsi OSK, a 16. percben újra rezgett Niczuly hálója, ismét Golofca készítette elő a találatot, beadását Buș fejelte védhetetlenül a felső sarokba (2-0). Lendületessé vált a játék, a sepsiszentgyörgyiek kitámadtak a szépítés érdekében, a moldvaiak pedig gyors kontrákból veszélyeztettek. Így például a 22. percben, amikor Golofca tálalt Moruţan elé, de lövését a gólvonalról rúgta ki a jókor, jó helyen levő Dumbravă.

A Sepsi OSK sorsa rögtön a szünet után megpecsételődött, a 48. percben Astafei egy felugrásnál lekönyökölte Muşatot, a játékvezető pedig piros lapot adott a szabálytalankodásért. A megfogyatkozott sepsiszentgyörgyieknek esélyük sem volt a szervezettebben futballozó ellenféllel szemben, előbb Buşnak sikerült dupláznia (3-0), majd az őt váltó Roman is góllal köszönt be (4-0).

A mieinknek csak egy becsületgól jutott, pár perccel a lefújás előtt Patrik Petre szabadrúgásgólja kozmetikázott picit az eredményen (4-1). De nem ez volt a mérkőzés záró momentuma, a végeredményt a Sepsi OSK korábbi játékosa, Fülöp Loránd állította be, aki számára csupán formalitás volt a Golofca kapufájából eléje pattanó játékszer kapuba továbbítása. 5-1-es vereséget szenvedett a Sepsi OSK, míg az FC Botoşani a bajnokság eddigi legnagyobb arányú győzelmének örülhetett.

Mestermérleg: Suciu Valentin

– Szégyenteljes vereség ez számunkra, bár tudtuk, hogy Botoșani félelmetes ellenfél hazai pályán, erre azért nem számítottunk. Az egyéni hibákért súlyos árat fizettünk, sok gyerekes tévedésünk volt, ez ezen a szinten ez elfogadhatatlan. Hidegzuhanyként ért minket ez a vereség, kielemezzük a történteket, majd meglátjuk, mi a teendő. Remélem, mihamarabb jóvá tudjuk tenni ezt az eredményt – nyilatkozta meccs után Suciu Valentin edző.

A szakember azt is elárulta, hogy ismét korai cserére kényszerült, mivel az időközben lesérült Fülöp Istvánt kellett lehozniuk a 24. percben.

– Ez a csere összezavarta a számításainkat. Ráadásul több helyzetünk is volt az első félidőben, azonban nem tudtunk betalálni, míg Botoșani kontrákból megfogott minket. Astafei piros lapja minden lendületünket letörte, és innen már nem volt visszaút – értékelt Suciu, aki azt is elárulta, újabb játékosok fognak csatlakozni a kerethez, tapasztalt játékosok, akikkel szemben nagy elvárásaik vannak. A jelenlegi keretről szólva kijelentette, a játékosok meg kell ismerjék egymás kvalitásait és azokra alapozzanak a pályán az eredményesség érdekében.

Jön a Viitorul

A 3. forduló eddigi eredményei: Concordia Chiajna–Jászvásári Poli 0-1, Juventus – FC Voluntari 0-0, Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR 0-3, A Viitorul–Dinamo és FCSB–CS U Krajova mérkőzések tegnapi lapzártánk után végződtek, az Astra Giurgiu–Temesvári ACS Poli találkozót ma 21 órától rendezik.

A Sepsi OSK legközelebb augusztus 5-én, szombaton lép pályára, a pontvadászat 4. körében 18.30-tól a bajnoki címvédő FC Viitorult látja vendégül a csapat ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban. Az 5. fordulóban, augusztus 10-én a Medgyesi Gázmetán otthonában játszanak bajnokit a mieink, szintén 18.30-tól.

*

Labdarúgás, 1. liga, 3. forduló: FC Botoșani–Sepsi OSK 5–1 (2–0), gólszerzők: Miron (1.). Buș (16., 59.), Roman (65.), Fülöp L. (90.), illetve Patrick Petre (89.).

Sárgalap: Cucu (24.), D. Popa (32.), illetve Dumbravă (20.), Ursu (45.).

Kiállítva: Astafei (48.)

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Tincu, Cucu – L. Buş (Roman 61.), Moruţan (Fülöp L. 68.), Golofca – D. Popa (Ciaccheri 69.). Edző: Costel Enache.

Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Ursu, Oros, Dumbravă – Ghinga, Herea (Papsys 51.) – Astafei, Fülöp I. (Thiaw 24.), P. Petre – Hadnagy (Veress 62.). Edző: Valentin Suciu.

Vezették: Cătălin Popa (Piteşti), illetve Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin) és George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel).

Az I. liga jelenlegi állása:

  1. Botosani 3      2      1      0      7-2   7
  2. CFR 3 2      1      0      6-1   7
  3. FCSB 2      2      0      0      3-1   6
  4. Krajova 2      1      1      0      3-1   4
  5. Voluntari 3 1      1      1      4-3   4
  6. Jászvásár 3 1      1      1      1-2   4
  7. Dinamo 2      1      0      1      3-1   3
  8. Viitorul 2      1      0      1      3-2   3
  9. Temesvár 2      1      0      1      1-1   3
  10. Astra 2      1      0      1      2-3   3
  11. OSK 3 1      0      2      3-7   3
  12. Chiajna 3      0      1      2      1-3   1
  13. Juventus 3      0      1      2      1-5   1
  14. Medgyes 3 0      1      2      0-6   1
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük