Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sterbik befejezi

Sterbik befejezi Sport

A szezon végén befejezi az aktív játékot Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém 40 éves kapusa. A 2005-ben a világ legjobb kézilabdázójának választott klasszist már négy–öt éve foglalkoztatta a visszavonulás gondolata, ám valami miatt mindig meggondolta magát. Most viszont úgy érzi, Rodrigo Corrales érkezésével kialakul egy olyan kapustrió, amely stabilitást ad a csapatnak.

Sterbik Árpád a ’90-es évek végén kezdte profi pályafutását az RK Jugovic színeiben, majd 2001 és 2004 között erősítette először a Veszprémet. Ezután hét végig volt a világ akkori vezető csapatának, a Ciudad Realnak a hálóőre, majd megfordult az Atléticó Madridban és a Barcelonában. 2014 és 2018 között a Vardar Szkopjében védett, majd két idényre visszatért a veszprémiekhez.

Hirdetés
Hirdetés

A zentai születésű, de évek óta spanyol állampolgárságú kapus a 21. század egyik legsikeresebb kézilabdázójaként vonul vissza. A Veszprémmel négyszer nyerte meg a magyar bajnokságot, Macedóniában négyszer, Spanyolországban hétszer lett országos bajnok. A Ciudad Reallal háromszor (2006, 2008, 2009), a Vardarral pedig egyszer (2017) nyerte meg a Bajnokok Ligáját, de további hat alkalommal játszott döntőt.

Válogatott szinten a spanyol nemzeti csapattal 2013-ban világbajnokságot, 2018-ban Európa-bajnokságot nyert, míg a jugoszlávokkal 1999-ben és 2001-ben is vb-bronzot szerzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük