Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportnapok Baróton

Sportnapok Baróton Sport

Az elmúlt hét a sportról, a sportolásról szólt Baróton. A Baróti Városi Sport Club, a BVSC első ízben szervezett sportnapokat, amelyek már múlt hétfőn megkezdődtek, aztán rövid megszakítással a hétvégén folytatódtak.

Hirdetés
Hirdetés

Szombat este a városi sporttelepen felállított színpadon eredményeket hirdettek, ugyanakkor díjazták Barót város felnőtt focicsapatát, amely pénteken megnyerte a Kovászna megyei labdarúgó-bajnokságot, a 4. Ligát, három ponttal megelőzve a szintén erdővidéki, Bardoci Prima csapatát.

A baróti focicsapatot Donciu Ștefan, a Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület titkára díjazta, aki köszönetet mondott a BVSC vezetőségének a fiatalabb korosztályok labdarúgóinak felkarolásáért is. Példának okáért megemlítette Kovászna megye 2010-es korosztályának bajnokságát, melyet a baróti Focisuli csapata nyert meg. „Ez a baróti Focisuli hatéves történetének legkiemelkedőbb eredménye” – olvashattuk a focisulisok közösségi médiában közzétett bejegyzésében is.

Egyúttal a szövetség titkára bejelentette, hogy a megyei bajnok Baróti VSC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságba való feljutásért fog játszani Fehér megye bajnokával, Gyulafehérvár csapatával, június 18-án idegenben, illetve június 25-én Baróton (mindkét nap szombatra esik).

A baróti focisták örömét tetőzte, hogy soraikból került ki a megyei labdarúgó-bajnokság gólkirálya is, Lázár Attila személyében (16 gól/8 mérkőzés). A focisták mellett elismerés járt a baróti csapat vezérszurkolójának is, Veress Lászlónak. A csapat tagjai az alkalomra felállított színpadon átvették a bajnoki trófeát és megünnepelték a megérdemelt sikert.

Visszatérve a sportnapokra, a szombat estig lejárt versenyek legjobb szereplőit is díjazták. A teniszversenyt a Székelykeresztúrról érkezett Török Szilárd nyerte Bogdán István, illetve Kovács Dénes és Rancz Lóránd előtt. A „legsegítőkészebb” versenyző Kovács Levente, a legjobb szerváló Kovács Dénes, a legjobb fiatal játékos pedig Szabó Zsolt lett. A díjakat a szakosztály elnöke, Oláh József adta át. Sakkban három kategóriában is díjaztak. A felnőtteknél Szász Ferenc és Egyed András vitte a prímet, utóbbi a villámversenyt is megnyerte, a diákoknál Szabó János, Máthé Sára és Nagy Levente bizonyultak a legjobbaknak. A BVSC minifoci bajnokságának nyertese a Dream Team lett, megelőzve a Royal Stavropol és Apáca csapatát. Legjobb játékosnak Szabó Gézát, gólkirálynak Gyerő Rolandot, a legjobb kapusnak pedig Kakas Attilát kiáltották ki.

A baróti sportnapok alkalmából köszöntötte és támogatásáról biztosította a sportolókat Erdővidék parlamenti képviselője, Gál Károly is, Lázár Csaba, a BVSC elnöke pedig úgy fogalmazott: „Erdővidéken hagyománya van a sportnak, mely hagyományokat továbbra is követni kell, biztosítva egyben azt a sportjövőt, mely a fiatalok itthon tartásához, itthoni boldogulásukhoz is hozzájárulhat.” A BVSC-ben, mint említette, jelenleg 241 gyermek folytat valamilyen sporttevékenységet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük