Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Idegenben száll harcba a pontokért a Sepsi OSK a Szuperliga 10. fordulójában, míg a harmadosztályos OSK II. a hazai pálya előnyét élvezi. Szezon eleji erőfelmérő tornán bizonyíthat a KSE kosárlabdacsapata.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás, Szuperliga

A Szuperliga 10. fordulójában Ploieşti-re látogat a Sepsi OSK labdarúgócsapata, ahol szombaton délben az Ilie Oană Stadionban abban a reményben lép pályára a sereghajtó Chindia Târgoviște ellen, hogy véget vethet a három meccs óta tartó negatív sorozatnak és növelni tudja pontjai számát. A két győzelem mellett négy döntetlent és három vereséget elérő Sepsi OSK jelenleg a 11. a tabellán, míg a mindössze három döntetlennel rendelkező Chindia az utolsó. Az előző kiírás alapszakaszában a felek két döntetlent játszottak egymással (1–1, 0–0), a rájátszásban 2–1-re nyert az OSK. Amúgy az eddigi egymás elleni 9 élvonalbeli bajnoki is szentgyörgyi fölényt mutat, négy győzelem mellett négy alkalommal ikszeltek egymással, a Chindia mindössze egyszer tudott nyerni a háromszékiek ellen.

A 10. forduló tervezett programja: pénteken 18.45-től FC Botoșani – Aradi UTA; szombaton 13 órától Chindia Târgoviște – Sepsi OSK, 15 órától FC Hermannstadt – Petrolul, 21.30-tól FC U Craiova – FC Rapid; vasárnap 18.30-tól Farul – FC Argeș, 21.30-tól Kolozsvári CFR – Universitatea Craiova; hétfőn 18 órától Mioveni – Kolozsvári U, 21 órától FCSB – FC Voluntari.

Labdarúgás, 2. Liga

Az Unirea Slobozia otthonában aratott 1–0-s győzelem után hazai mérkőzés vár az FK Csíkszeredára a másodosztály alapszakaszának 6. fordulójában. Dican Ferenc legénysége vasárnap 11.30 órától a Nagybányai Minaur együttesét fogadja. A bajnokságot két vereséggel indító csíki klub zsinórban a negyedik diadalát zsebelheti be.

Labdarúgás, 3. Liga

Sürgősen pontokra van szükségük a háromszéki alakulatoknak a harmadosztályos pontvadászat 5. csoportjában, miután a szezonrajt nem úgy alakult, ahogy szerették volna. Az egy ponttal rendelkező Sepsi OSK II. szombaton 17 órától az újonc CS Păulești-et látja vendégül, és igyekszik megszerezni idénybeli első győzelmét. A két forduló után nyeretlen KSE szombaton ugyanekkor a Brassói Kids Tâmpa otthonában vendégeskedik.

A 3. forduló programja (szombaton 17 órától): CSO Plopeni – Zernesti Olimpic, Brassói Kids Tâmpa – KSE, Sepsi OSK II. – CS Păulești, CS Blejoi – Brassói SR, Székelyudvarelyi FC – Barcarozsnyói Olimpic.

Kosárlabda

Javában tart a felkészülés a 2022–2023-as bajnoki idényre. Az élvonalban érdekelt Kézdivásárhelyi SE együttese szeptember 1-től hangol már az új szezonra. A kézdiek a hétvégén Brassóban a házigazda Olimpia, valamint Alexandria és a Kolozsvári U társaságában szerepelnek egy négycsapatos erőfelmérő tornán. A szezonkezdet előtt egy ilyenfajta terhelés több olyan tapasztalatot adhat, amelyet a szakvezetők felhasználhatnak a folytatás alkalmával. Az Olimpia Challenge Cup nevet viselő kosárlabdatornán a céhes városiak ma 16 órától Alexandria ellen mérik össze erejüket a nyitómérkőzésen, szombaton 15 órától kolozsvári egyetemisták ellen mérkőznek, majd vasárnap délben a Cenk-alattiak ellenfeleként lépnek pályára.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük