Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, Szuperliga

Nehéz összecsapásra készülhet a rangsor negyedik helyén álló Sepsi OSK, amely szombaton este háromnegyed tíztől a Szuperliga 7. fordulójában a tabellamásodik Bukaresti Rapidot látja vendégül a Sepsi OSK Arénában. Cristiano Bergodi alakulata veretlen az idei bajnokságban, 2 győzelem (4–0 az Argessel, 1–0 a Kolozsvári U-val) és 4 döntetlen (2–2 az U Craiovával, 1–1 a Petrolullal és 0–0 Araddal, illetve Voluntari-al). A Rapid ellen nem játszhat a Kolozsváron kiállított Nicolae Păun, viszont jó hír, hogy sérülések után visszatért a csapatba Askovszki, Achahbar és Francisco Junior.

Az Adrian Mutu irányította Rapid eddig négy győzelemmel büszkélkedhet, és csak a gyengébb gólarány miatt áll a második helyen az azonos pontszámmal rendelkező Farul mögött. Biztató viszont, hogy a fővárosiak három idegenbeli meccsük közül kettőt elveszítettek (0–1 a Petrolullal és az U Craiovával)… Ami a két csapat közti örökmérleget illeti, az eddigi három egymás elleni találkozón két döntetlen és egy bukaresti győzelem született.

A 7. forduló tervezett programja: ma 18.45-től FC Voluntari – Kolozsvári U, 21.30-tól Aradi UTA – FC U Craiova; szombaton 19 órától FC Petrolul – CS Mioveni, 21.45-től Sepsi OSK – FC Rapid; vasárnap 13.30-tól FC Argeș – Chindia Târgoviște, 18.30-tól Kolozsvári CFR – Farul, 21.30-tól FCSB – Hermannstadt; hétfőn 21 órától Universitatea Craiova – FC Botoșani.

Labdarúgás, 2. Liga

Hazai mérkőzés vár az FK Csíkszeredára a 2. Liga 4. fordulójában. Mint ismert, az FK kedden szerezte meg a szezon első győzelmét, a Bukaresti Steaua ellen aratott 4–0-s parádés sikerrel frappáns választ adtak a magyarellenes rigmusokat skandáló fővárosi drukkereknek, Dican Ferenc tanítványai előléptek a tabella 12. helyére, vasárnap 11 órakor az FC Buzău látogat Csíkszeredába.

Labdarúgás, 3. Liga

Véget ért a nyári szünet a harmadosztályban, mindkét háromszéki együttes szombaton kezdi meg szereplését a 3. Liga új idényében. Az 5-ös csoportban az előző idényben negyedik helyen végzett Sepsi OSK II. a Barcarozsnyói Olimpic együttesét fogadja, míg az ötödik helyezett Kézdivásárhelyi SE a csoport egyik újoncát, a Zernești Olimpicot látja vendégül. A csoport harmadik székely alakulata, a Székelyudvarhelyi FC a CS Bleioj otthonába látogat. A meglepetésre az 1-es csoportba sorolt FK Csíkszereda II. ma a Ceahlăult fogadja.

Az 5. csoport programja: KSE – Zernesti Olimpic, Sepsi OSK II. – Barcarozsnyó, Plopeni – Păulești, Brassói Kids Tâmpa – Brassói SR, Blejoi – Székelyudvarhely. A mérkőzések szombaton 18 órakor kezdődnek.

Kosárlabda

A Kézdivásárhelyi SE élvonalbeli női kosárlabdacsapata rendhagyó programmal készül az Őszi Sokadalomra. A Petőfi Sándor utca 16. szám alatti Kosárlabda Sátorban közönségtalálkozót, tartalmas előadásokat és csapatbemutatót terveznek. 11 órától a válogatottban szereplő kézdivásárhelyi kosarasokkal lehet találkozni, Kozman Kriszta és Biszak Boglárka is beszámol az Európa-bajnokságokon szerzett tapasztalatairól (Bara-Német Beáta csak azért nem, mert jelenleg a 3×3 elleni U18-as világbajnokságon képviseli Romániát).

12 órától következik a Dartmouthi Egyetemen végzett Lénárt Paula előadása Tanulás és sport a legmagasabb szinten (ösztöndíjlehetőségek az amerikai egyetemeken) címmel. A válogatottságig jutó Paula 16 órától újabb beszámolót tart, ezúttal Utazás az élet iskolája (alternatív lehetőségek az Európai Unióban) címszó alatt. 18 órától KSE csapatbemutató a küszöbön álló szezon előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük