Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kosárlabda

Ötödik mérkőzés dönt a női kosárlabda Nemzeti Liga bajnoki címéről, miután az Aradi FCC Baschet két hazai győzelmével kiegyenlítette a címvédő Sepsi-SIC elleni párharcot, amely négy mérkőzés után 2–2-re áll. A bajnok kiléte Sepsiszentgyörgyön dől el, a mindent eldöntő ötödik összecsapást szombaton 18 órától a Sepsi Arénában rendezik.

Az ötszörös bajnok sepsiszentgyörgyiek 76–61 és 84–68 arányú magabiztos hazai sikerek után Aradon meglepetésre 67–61-re és 67–63-ra kaptak ki. Küzdelmes, kiélezett és izgalmas ötödik találkozóra van tehát kilátás szombaton, és bár a lélektani előny az ellenfélnél van, bízunk benne, hogy jó tanulópénz volt a két idegenbeli vereség, és a Sepsi-SIC bebizonyítja, hogy komplex, jól összerakott együttes, amely képes megrázni magát, és a végsőkig harcolni az aranyéremért. A szurkolókra nagy szükség lesz, kell a biztatás a lányoknak, ezért a belépés ingyenes lesz! Reméljük, nem ismétlődik meg a 2015-ös fiaskó, amikor a zöld-fehérek 2–0-s előnyből veszítették el a bajnoki címet Târgoviștével szemben.

Labdarúgás, 1. Liga

Három forduló maradt hátra az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásából, az európai pótselejtezős helyre hajtó Sepsi OSK ma 17.30-tól a több sebből vérző Medgyesi Gázmetánt látja vendégül. Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi gárda az előző körben vereséget szenvedett a stadionja felavatása óta hibátlanul játszó Rapid otthonában. Kihasználta a botlást az FC Botoșani, amely megelőzte az OSK-t, kétpontos hátránnyal a harmadik helyre csúszott vissza a háromszéki gárda. Az utolsó helyre szorult medgyesiektől már temérdek pontot levontak, mivel a klub továbbra sem rendezte tartozását a játékosaival és alkalmazottjaival szemben, ezért még az is előfordulhat, hogy kizárják a bajnokságból. A juniorokkal kiálló Gázmetán nem lehet igazi ellenfél az OSK számára, amúgy az eddigi 12 egymás elleni találkozón négy szentgyörgyi győzelem született, öt döntetlen és három medgyesi siker mellett.

Labdarúgó 1. Liga, rájátszás, a 7. forduló programja, felsőház: szombaton 20 órától Universitatea Craiova – FC Voluntari; vasárnap 21.30-tól Kolozsvári CFR – FC Farul; hétfőn 20.30-tól FCSB – FC Argeș. Alsóház: ma 17.30-tól Sepsi OSK – Medgyes, 20.30-tól Chindia Târgoviște – FC Rapid; szombaton 12.30-tól Dinamo – Academica Clinceni; vasárnap 19 órától FC U Craiova – Aradi UTA; hétfőn 17.30-tól CS Mioveni – FC Botoșani.

Labdarúgás, 3. Liga

Az idén még nyeretlen Sepsi OSK II. szombaton 17 órától a Barcarozsnyói Olimpic Cetate otthonában játszik az 5. csoport felsőházában. Az alsóházban érdekelt KSE a CSO Plopeni otthonába látogat ugyanekkor.

Az 5. forduló programja: felsőház: szombaton Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Sepsi OSK II., FC Pucioasa – Székelyudvarhelyi FC. Alsóház: ma Hermannstadt 2 – Brassói SR, szombaton CSO Plopeni – Kézdivásárhelyi SE, Brassói Kids Tâmpa – CS Blejoi. A mérkőzések 17 órakor kezdődnek.

Labdarúgás, 4. Liga

Két mérkőzést már lejátszottak a megyei labdarúgó-bajnokság 3. fordulójából, vasárnap délután pedig újabb két találkozót bonyolítanak le. Az eddigi eredmények: Barót – Réty 5–3, Gelence – Uzon 7–0. A vasárnapi program: 16 órától Szitabodza – Kovásznai SE, 17.30-tól Bardoc – Csernáton. A szabadnapos Kézdiszentléleki Perkő szombaton 11 órától barátságos mérkőzésen fogadja Szentkatolnát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük