Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Jól jöhet a szurkolás a Sepsi ISK U18-as női kosárlabdacsapatának szombat délben, ugyanis győzelmi kényszerrel lépnek pályára itthon a Temesvári Bega ellen. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK asztaliteniszezőit vasárnap lehet biztatni, a céhes városiak a B-divíziós bajnokság 5. helyét csíphetik el.

Kosárlabda

Fontos tétmeccsek előtt áll a Sepsiszentgyörgyi ISK U18-as női kosárlabdacsapata, amely a döntőbe jutásért küzd az országos bajnokság elődöntős szakaszában. A Nemes Áron edzette együttesnek a hátralevő mindkét mérkőzését kötelezően meg kell nyernie annak érdekében, hogy ott lehessen a döntő tornán. A lányok szombaton 12 órától a Temesvári Begát látják vendégül a Mikes Kelemen Líceum Bogdán Antal Termében; az odavágón a mieink mindössze egy ponttal maradtak alul a Bega-partján, most revánsot vehetnek. A jövő heti utolsó fordulóban a Bukaresti Olimpia otthonában lépnek parkettre. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK U18-as lánycsapata már korábban kiharcolta a döntős szereplés jogát, szombaton tétnélküli mérkőzésen a Galaci Phoenix otthonába látogatnak. A női I. ligában a Kézdivásárhelyi SE vasárnap 15 órától Ploieşti-en játszik bajnokit.

Birkózás

Kedden Szombathelyen elkezdődött a harmadik U23-as birkózó Európa-bajnokság, ahol a mai versenynapon a sepsiszentgyörgyi MSK többszörös bajnoka, Incze Kriszta is bejelentkezik az érmekért folytatott küzdelembe. Ifjúsági Európa-bajnok birkózónk a 63 kg-os súlycsoportban teszi próbára magát a román válogatott tagjaként.

Asztalitenisz

A hétvégén Câmpulungon állnak asztalhoz az ifjúsági 3-as korosztályú asztaliteniszezők, egyéniben és párosban. Több háromszéki versenyzőnek is szoríthatunk, mind a kézdivásárhelyiek, mind a sepsiszentgyörgyiek tiszteletüket teszik az országos megmérettetésen. A Nagy Mózes SK színeiben Mike Boróka, Chelmuş Ionuţ és Canea Kocsis András versenyez. Mike Boróka dobogóesélyesként kezdi az erőpróbát, az utóbbi időszak jó teljesítményei alapján akár aranyérmet is várhatunk a 11 éves tehetségtől. A sepsiszentgyörgyi Electrica Bokor Zoltánt, Ilyés Balázst, Urus Kristófot, Lukács Balázst, Szabó Kincső és Tóth Vivient nevezte a megmérettetésre, de a kölcsönben szereplő játékosaiktól – Farkas Yvett, Simon Teodora, Márton Ádám – is méltán várnak el jó szereplést.

Vasárnap 16 órától a Nagy Mózes SK Papp Rebeka, Oláh Kriszta és Mike Boróka alkotta lánycsapata a B-divíziós országos bajnokságban hazai pályán helyosztót játszik Râmnicu Vâlcea csapatával. Az 5–6. helyekért folyik majd a küzdelem a Dobolyi Aladár nevét viselő asztalitenisz-teremben.

Megyei labdarúgás

A IV. liga 19. fordulójának hétvégi programja: szombaton Berecki FC – Réty, Bölön – Kovászna; vasárnap Papolci FC – Csernátoni FC, Gelence – Nagyajta, Ozsdolai FC – Barót, Kilyén – KSE, Bardoc – Illyefalva, Uzon – Perkő. Az V. liga 16. fordulójában: szombaton Bodok – Bodzaforduló, Zágon – Kökös; vasárnap Szitabodza – Dálnok, Nagybacon – Maksa, Kommandó – Szotyor; Hidvég áll. A megyei fociligákban az ifjúságiak 14.45-től, a felnőttek 17 órától mérkőznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük