Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás

Nehéz kiszállásra készülhet a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely szombaton a negyedik helyen álló FC Voluntari otthonába látogat az 1. Liga 27. fordulójában. Az Ilfov megyeiek félelmetes ellenfél hírében állnak saját otthonukban, hazai pályán 2021. október 23-a óta veretlenek (0–2-re nyert akkor a FC Argeş), azóta 12 mérkőzésen nyolc győzelmet és három döntetlent értek el. A Sepsi OSK-nak ellenben idén nem megy idegenben, Botosánban és Aradon is kikaptak, legutóbb Mioveniben, a Rapid ellen a hosszabbításban engedték ki kezükből a győzelmet. A két együttest tíz pont választja el a rangsorban, ami az örökmérleget tekinti, az az ilfoviak mellett szól, eddigi 13 egymás elleni bajnokijukból hatot megnyertek, öt döntetlen és két vereség mellett. Legutóbb tavaly októberben, a Sepsi OSK Aréna avatóján csaptak össze, akkor a Voluntari 2–1-re nyert.

Labdarúgó 1. Liga, a 27. forduló programja: ma 17.30-tól FC U Craiova – Aradi UTA, 19.55-től Dinamo – Medgyesi Gázmetán; szombaton 17 órától FC Voluntari – Sepsi OSK, 19.55-től CS Mioveni – FCSB; vasárnap 12.30-tól Chindia – Botoșani, 19.55-től Kolozsvári CFR – FC Rapid; hétfőn 17.30-tól FC Farul – FC Argeș, 19.55-től Academica Clinceni – Universitatea Craiova.

Kosárlabda

Hat nap leforgása alatt három tétmeccset játszik a bajnoki címvédő Sepsi-SIC kosárlabdacsapata, a tegnap esti Alexandria elleni találkozó után szombaton idegenben a Kolozsvári U, hétfőn pedig hazai pályán a Bukaresti Agronomia lesz a zöld-fehérek ellenfele. A KSE szombaton 18 órától a CSM Târgoviștét látja vendégül a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, a 21. forduló programja: szombaton 13 órától Kolozsvári U – Sepsi-SIC, Rapid Bukarest – Brassói Olimpia, 14.30-tól FCC Baschet Arad – Agronomia Bukarest, 18 órától Kézdivásárhelyi SE – CSM Târgoviște, Marosvásárhelyi Sirius – CSM Alexandria, 19 órától Szatmárnémeti VSK – Konstancai Phoenix.

Jégkorong

Két hét pihenő után idegenben lépnek jégre a Háromszéki Ágyúsok, szombaton és vasárnap 18.30-tól a Vákár Lajos Műjégpályán veszik fel a kesztyűt a magyar és a román bajnokságban is alapszakasz-győztes Csíkszeredai Sportklub ellen. Az újonc háromszéki együttes az idényben már okozott meglepetést azáltal, hogy legyőzte az Erste Liga-címvédő csapatot: tavaly decemberben hazai környezetben 4–3 arányban diadalmaskodott ellenük. Ezt megelőzően a csíkiak 2–5 arányban győztek. A Pelle Torstensson edzette háromszéki gárda jelenleg a negyedik helyet foglalja el a rangsorban, 11 győzelemmel és 7 vereséggel, és még tíz mérkőzésük hátravan az alapszakaszból.

Teremlabdarúgás, U19

Kemény ellenfelet fogad a KSE Futsal csikócsapata vasárnap 14 órától, mégpedig az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság Elit Ligájának 1. csoportját hibátlanul vezető FK Székelyudvarhelyt. Az egy győzelemmel és két vereséggel a csoport harmadik helyét elfoglaló céhes városiaknak kötelező a győzelem, ha életben szeretnék tartani négyesdöntőbe jutási álmaikat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük