Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kosárlabda

A háromszéki csapatok közül csak a Kézdivásárhelyi SE lesz érdekelt a női kosárlabda Nemzeti Liga hétvégi fordulójában, mivel a címvédő Sepsi-SIC ellenfél hiányában szabadnapos. A ranglistán kilencedik kék-fehérek szombaton 18 órától a listavezető Aradi FCC otthonában szerepelnek. Nehéz dolga lesz a Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár edzette alakulatnak, amely az eddigi hét mérkőzésen még sosem tudott nyerni a Maros-partiakkal szemben. Legutóbb a Román-kupa nyitókörében kerültek szembe egymással, a mieink kettős vereséggel (54–76 és 70–78) búcsúztak a sorozattól. Az odavágóban nem találkoztak, mivel tavaly október végén az aradiak több játékosa is koronavírusos lett, így a meccset elnapolták.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, a 17. forduló szombati programja: Bukaresti Rapid – Kolozsvári U, Târgoviște – Konstancai Phoenix, Alexandria – Agronomia Bukarest, Brassói Olimpia – Szatmárnémeti VSK, Aradi FCC – Kézdivásárhelyi SE (18 órától).

Teremlabdarúgás, 2. Liga

A hétvégén a nyolcadik fordulóval folytatódik a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság 2021–2022-es idénye, a KSE Futsal együttese pedig éllovasként várja idei első összecsapását. A Gazda József irányította alakulat szombaton 14 órától a Korondi Junior alakulatát fogadja a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

A KSE Futsal a székely (2-es közép) csoportban eddigi mind a hét mérkőzését magabiztosan nyerte, és nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát, 50–19-es gólkülönbséggel (21 pont). A másodosztály – tizenkét csapat – teljes mezőnyét tekintve, az őszi idényben a kék-fehérek a harmadik legjobb támadással és a második legjobb védelemmel rendelkeznek.

A háromszéki listavezető első ellenfele a 2022-es esztendőben a Korondi Junior alakulat lesz, amelyet a mieink előbb 7–6-ra, majd 10–3-ra győztek le. Mint ismeretes, a versenykiírás szerint az alapszakaszban a három csoport négy-négy együttese kétszer játszik oda-vissza alapon egymással, majd a legjobb három és az 1. Liga utolsó helyezettje küzd az élvonalba jutásért, illetve az 1. Ligában maradásért.

A székely csoport rangsora (7 forduló után): 1. KSE Futsal 21 pont, 2. Gyergyóremetei Kereszthegy 13, 3. Gyergyószentmiklósi Inter 7, 4. Korondi Junior 0. A 8. forduló programja: szombaton 14 órától KSE Futsal – Korondi Junior, vasárnap 15 órától Gyergyóremetei Kereszthegy–Gyergyószentmiklósi Inter.

Teremlabdarúgás, U19

Az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság Elit Ligájának 4. fordulójában vasárnap Fălticeni-re látogat a KSE Futsal csikócsapata. A céhes városiak egy héttel korábban kipipálták első győzelmüket a sorozatban, ezzel a harmadik helyet foglalják el az öt csapatot foglalkoztató 1-es csoportban. Vasárnapi ellenlábasuk eddig 1 pontot gyűjtött, ezzel a negyedik helyen áll.

A sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület, a kiváló testnevelő tanár Dani Kinga előtt tisztelegve, szombaton hetedik alkalommal szervez emlékversenyt Sugásfürdőn. A viadalra felnőttek és gyerekek egyaránt nevezhetnek, az érdeklődők szombaton 8.30 és 9.30 között iratkozhatnak a helyszínen, a verseny 10 órakor kezdődik. A nevezési díj gyermekeknek 10 lej, felnőtteknek 15 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük