Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Két hét szünet után folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság és a női kosárlabda Nemzeti Liga is. A Sepsi OSK a sereghajtó Academica Clinceni vendégeként igyekszik kiharcolni idénybeli harmadik győzelmét, míg a kosarasoknál háromszéki rangadót vívnak Kézdivásárhelyen. Emellett folytatódik a román jégkorongbajnokság, illetve a labdarúgó 3. Liga is.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás, 1. Liga

Cristiano Bergodi vezetőedző szerint a Sepsi OSK maximálisan kihasználta a válogatottak vb-selejtezői miatt elrendelt bajnoki szünetet, és készen állnak a visszavágókra, amelynek első körét az Academica Clinceni otthonában vívja a szentgyörgyi csapat, ma 17.30-tól.

„Mint minden mérkőzés, ez is fontos számunkra. Az Academica nyílt játékot játszik, bízunk benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani ellenük, amelynek végén a győzelemnek örülhetünk. Hasznosan töltöttük a bajnoki szünetet, igyekeztünk begyakorolni a pályán mindazt, amit elvárok a csapattól. Úgy érzem, a játékosok megértették ezt, keményen készültek” – közölte a Sepsi OSK olasz szakvezetője, hozzátéve, nem számítanak favoritnak a mérkőzésen. – „A futballban nincs favorit, nem szabad leírni az ellenfelet, még akkor sem, ha az utolsó helyen áll. Egy mérkőzés sincs előre megnyerve, bármi megtörténhet, főleg, ha az akarat kellő összpontosítással és fegyelmezett játékkal társul”.

A júliusi odavágón a Sepsi OSK Rep és Mitrea góljaival 2–0-ra nyert, és egészen az október végi, Dinamo elleni 4–1-es sikerig ez volt a csapat egyetlen győzelme a bajnokságban. Ami a két csapat közti örökmérleget illeti, az eddigi kilenc bajnoki közül négy az OSK győzelmével zárult, hármat az Academica nyert meg, és kétszer döntetlent játszottak egymással.

A 16. forduló műsora: ma 17.30-tól Academica Clinceni – Sepsi OSK, 20.30-tól Chindia Târgoviște – FC Rapid; szombaton 15 órától Farul – Aradi UTA, 20.30-tól FCU Craiova – Kolozsvári CFR; vasárnap 18 órától FC Argeș – Universitatea Craiova, 20.30-tól FCSB – Botoșani; hétfőn 17.30-tól CS Mioveni – Medgyesi Gázmetán, 20.30-tól FC Voluntari – Dinamo.

Jégkorong

A hét elején a Háromszéki Ágyúsok alaposan megizzasztották a címvédő Brassói Coronát a román jégkorongbajnokságban.  A háromszékiek mindkét meccsen remekül tartották magukat, előbb egy, majd két góllal maradtak alul. Szombaton és vasárnap a Bukaresti Steaua látogat a Deme László Műjégpályára, a 18.30-kor kezdődő összecsapásokat a liveevent.org oldalán lehet követni.

Kosárlabda

A 7. fordulóval folytatódik a női kosárlabda Nemzet Liga, szombaton 17 órától Kézdivásárhelyen vív háromszéki rangadót a házigazda KSE és a címvédő Sepsi-SIC. Ez lesz csapataink harmadik egymás elleni bajnokija, az előző idényben lejátszott mindkét meccs a zöld-fehérek sikerével zárult (87–26 és 88–47). A pontvadászat előző körében az ötszörös bajnok Sepsi-SIC hazai pályán 100–62-re verte a Rapidot, míg Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár tanítványai a Bukaresti Agronomia vendégeként győzedelmeskedtek 72–48-ra. A Sepsi-SIC 4/1-es győzelmi mutatóval és 9 ponttal a negyedik helyről várja a hétvégi derbit, míg a KSE 3/1-es mérleggel, a tabella hetedik helyén áll 7 ponttal.

A 7. forduló szombati párosításai: 12.30-tól Kolozsvári U–Bukaresti Agronomia, 14 órától Bukaresti Rapid–Târgoviște, 17 órától Kézdivásárhelyi SE–Sepsi-SIC, 17.30-tól Brassói Olimpia–Alexandria, 18 órától Aradi FCC–Szatmárnémeti VSK, a Marosvásárhelyi Sirius szabadnapos. A Triumf Botoșani–Konstancai Phoenix találkozót elnapolták.

Labdarúgás, 3. Liga

Hazai környezetben mérkőznek a háromszéki csapatok a harmadosztályos pontvadászat 13. fordulójában, amelynek rangadóját ma 14 órától Sepsiszentgyörgyön vívja a 25 pontos Sepsi OSK II. és a 28 ponttal éllovas Székelyudvarhelyi FC. Mint ismeretes, a Sepsi OSK másodcsapata az előző körben Barcarozsnyón szenvedett egygólos vereséget, ezzel pedig lecsúszott a rangsor harmadik helyére. A szeptemberi odavágón a hargitaiak 2–0-ra nyertek.

A 17 pontot gyűjtött KSE szombaton 14 órától a tabella második helyére felkapaszkodott FC Pucioasát látja vendégül, amely csapattól szeptemberben 2–1-re kikapott. Az előző fordulóban a kézdiek Székelyudvarhelyen szaladtak bele egy 3–0-s vereségbe, ezzel pedig visszacsúsztak az ötödik helyre.

A 13. forduló programja: ma Hermannstadt 2 – Barcarozsnyói Olimpic, Sepsi OSK II. – Székelyudvarhelyi FC; szombaton CSO Plopeni – Brassói Kids, KSE – Pucioasa, Brassói SR – CS Blejoi. A mérkőzések 14 órakor kezdődnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük