Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Színesnek ígérkezik a hétvége sportkínálata, labdarúgó-, kosárlabda- vagy épp jégkorongmérkőzések közül választhatnak a háromszéki sportbarátok.

Hirdetés
Hirdetés

Kosárlabda

A második játéknappal folytatódik szombaton a női kosárlabda Nemzeti Liga, a Sepsi-SIC idegen palánk alatt száll harcba a győzelemért, míg a KSE hazai pályán mutatkozik be.

A Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár irányította Kézdivásárhelyi SE szombaton 16.30-tól vívja az idény első bajnokiját a vendég Alexandria ellen. A kék-fehér mezesek ellenfél hiányában kihagyták a múlt heti, marosvásárhelyi nyitótornát, ezt megelőzően pedig két vereséget szenvedtek el a Román-kupában az Aradi FCC-től (57–76 és 70–78). A többnyire helyi tehetségekre, illetve három idegenlégiósra alapozó céhes városi lányok az előző szezonban kétszer is legyőzték Alexandriát (62–52 és 66–47), így bizakodva várják a hazai bajnoki rajtot.

Az ötszörös bajnok Sepsi-SIC Szatmárnémetiben rangadózik az előző idényben ezüstérmes Szatmárnémeti VSK ellen. A 19 órakor kezdődő mérkőzést a FRB TV YouTube-csatornája közvetíti élőben. A két rivális nagyon jól ismeri egymást, ez lesz a két együttes negyvenkettedik egymás elleni találkozója. Az örökmérleg a Mikes-csapatnak kedvez, a zöld-fehérek 34 alkalommal nyertek, míg a VSK hét sikert könyvelhetett el. Az előző szezonban hétszer mérték össze erejüket, hat alkalommal sepsiszentgyörgyi győzelem született. Ebben az idényben a szatmári alakulat színeiben játszik a berecki származású Biszak Boglárka, aki az elmúlt években a KSE-t erősítette.

A 2. forduló programja: szombaton 12 órától Marosvásárhelyi Sirius–Brassói Olimpia, Bukaresti Rapid–Aradi FCC, 16.30-tól Kézdivásárhelyi SE–Alexandria, 17 órától Triumf Botoșani–Târgoviște, 18 órától Konstancai Phoenix–Agronomia Bukarest, 19 órától Szatmárnémeti VSK–Sepsi-SIC, a Kolozsvári U szabadnapos.

Jégkorong

Hétvégén kezdi a romániai jégkorongbajnokságot Háromszék felnőtt hokicsapata. A Háromszéki Ágyúsok szombaton és vasárnap 18.30-tól a Sapientia U23-as csapatával mérkőzik a kézdivásárhelyi Deme László Műjégpályán. A házigazda Ágyúsok favoritként várják a két találkozót, az edzőmeccsek alapján taktikailag és fizikailag is az akadémisták fölé emelkednek. Csapatunktól származó információk szerint ezúttal nem lép pályára a sérüléssel bajlódó Fetés Norbert, de Roman Kobelev játékára sem számíthat a svéd Pelle Torstensson vezetőedző, viszont lehetőséget kap a fiatal sepsiszentgyörgyi tehetség, Solymosi Tamás. A belépőjegy felnőtteknek 20 lejbe kerül, gyerekeknek ingyenes a belépés, azonban szükség lesz védettségi igazolványra. Aki nem tud a helyszínen szurkolni, a LiveEventen követheti élőben a meccseket, 3,5 euróért.

Labdarúgás, 3. Liga

A háromszéki csapatok közül a Sepsi OSK II. hazai pályán, míg a KSE idegenben küzd a három pontért a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság mai, 7. játéknapján. Az 5. csoportot 13 ponttal vezető Sepsi OSK II. 15 órától a negyedik helyen tanyázó, tíz pontos CS Blejoi együttesét fogadja. Az eddig hét pontot gyűjtő Kézdivásárhelyi SE az ugyanannyi ponttal rendelkező FC Hermannstadt 2 vendége lesz, ugyancsak 15 órától.

A 7. forduló programja: ma Sepsi OSK II. – CS Blejoi, FC Hermannstadt 2 – Kézdivásárhelyi SE; szombaton Brassói SR – Székelyudvarhelyi FC, CSO Plopeni – FC Pucioasa, Brassói Kids – Barcarozsnyói Olimpic. A mérkőzések 15 órakor kezdődnek.

Teremlabdarúgás, 2. Liga

A két forduló elteltével százszázalékos mérleggel rendelkező KSE Futsal vasárnap 13 órától a Gyergyóremetei Kereszthegy otthonában igyekszik idei harmadik győzelmét aratni a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokságban. A 2. csoport másik mérkőzésén: Korondy Junior – Inter Gyergyó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük