Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kosárlabda, Nemzeti Liga

A tizedik teremtorna van terítéken a hétvégén a női kosárlabda Nemzeti Ligában, a házigazda szerepében ezúttal a Kézdivásárhelyi SE tündökölhet, ugyanis a céhes városbeli Kicsid Gábor Sportcsarnok szolgál helyszínéül a mérkőzéseknek. Az alapszakasz két utolsó mérkőzése vár a Sepsi-SIC-re és a KSE-re is, csapataink a Szatmárnémeti VSK és a Nagyváradi Rookies együtteseivel kell összemérjék erejüket.

A négyszeres bajnok Sepsi-SIC szombaton 18 órától azzal a Szatmárnémeti VSK-val rangadózik, amely múlt hétvégén óriási meglepetésre vereséget szenvedett a CS Municipal Târgoviște vendégeként (70–66), ezzel vélhetően az is eldőlt, hogy Miguel Lopez edző alakulata nem zárhat az alapszakasz táblázatának az élén. A hibátlan mérleggel (20/0) listavezető szentgyörgyiek az odavágón 80–69 arányban számoltak rá riválisukra, ezt szeretnék megismételni a szombati derbin is. Ennél mérföldekkel könnyebbnek ígérkezik a vasárnap 14 órától kezdődő, Nagyváradi Rookies elleni találkozó, a fiatal erőkből álló sereghajtó váradiak nyeretlenek ebben az idényben.

A ranglista nyolcadik helyét elfoglaló, eddig hét győzelmet (7/13) begyűjtő Kézdivásárhelyi SE szombaton 12 órától a Nagyváradi Rookies ellen növelheti nyertes meccseinek számát, majd vasárnap 17 órától méri össze erejét azzal a szatmárnémeti csapattal, amely az év eleji odavágón 88–61 arányban győzedelmeskedett ellenük.

A kézdivásárhelyi teremtorna programja: szombaton 12 órától Nagyváradi Rookies – KSE, 18 órától Szatmárnémeti VSK – Sepsi-SIC; vasárnap 14 órától Sepsi-SIC – Rookies, 17 órától KSE – VSK.

Labdarúgás, 3. liga

Nehéz mérkőzésekre készülhetnek a háromszéki csapatok a harmadosztályos pontvadászat 13. fordulójában, mind a Sepsi OSK II., mind a Kézdivásárhelyi SE kellemetlen ellenfél ellen veszi fel a kesztyűt ma délután. A negyedik helyen tanyázó, 21 pontos Sepsi OSK II. a mezőny egyetlen veretlen csapata, az éllovas Brassói Corona (32 pont) ellen rangadózik ma 15 órától a sepsiszentgyörgyi városi stadionban. Az odavágót 2–0-ra nyerték a Cenk-alattiak, lenne tehát miért visszavágni.

Az idén két vereséget elkönyvelő KSE Székelyudvarhelyre látogat ma délután, ahol szintén 15 órától igyekszik jó eredményt elérni a helyi FC ellenében. Az odavágón 2–1-es kézdivásárhelyi siker született, ezúttal mindkét csapatnak fontos lenne a három pont megszerzése. A két együttest mindössze két pont választja el egymástól a rangsorban, a 13 pontos KSE a hetedik, az egy meccsel kevesebbet játszó udvarhelyiek pedig a kilencedikek.

Teremlabdarúgás, 1. liga

A kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban zárul az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszása, az utolsó három mérkőzést rendezik meg a céhes városban. A KSE Futsal vasárnap a Kolozsvári Clujanával, míg hétfőn a Buzăui Luceafărullal néz farkasszemet. A kék-fehér mezesek ebben a szezonban az összes Clujana elleni meccsüket megnyerték, viszont egyszer sem tudtak győzni a bodzavásáriak ellen. Mivel az odavágók alatt visszalépett a Dunărea Călărași, várhatóan senki sem esik ki egyenes ágon az élmezőnyből, hanem a 7. helyen végző csapat osztályozót játszik a 2. liga második helyezettjével.

A kézdivásárhelyi torna programja (a frf.ro szerint): szombaton 15 órától Kolozsvári Clujana–Buzăui Luceafărul; vasárnap 11 órától KSE Futsal–Kolozsvári Clujana; hétfőn 12 órától Buzăui Luceafărul–KSE Futsal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük