Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, II. liga

A tabella 13. pozícióján álló Academica Clinceni otthonába látogat vasárnap a harmadik helyen tanyázó Sepsi OSK, a labdarúgó II. liga 24. fordulójában. A 11 órától kezdődő mérkőzést a Digi Sport 1 és a Dolce Sport 1 élőben közvetíti. A sepsiszentgyörgyiek legutóbb hazai környezetben 3-0-s győzelmet arattak Afumaţi felett, és előléptek a rangsor második helyére. Igen ám, de egyik fő riválisuk, az Aradi UTA Öreg Hölgy csak két nappal később, hétfőn lépett pályára, amikor sima, 4-0-s sikert ért el Resicabánya ellenében, így 42 pontjával megelőzte a 41 egységet gyűjtő piros-fehéreket. Az élen továbbra is a 48 pontot összesítő Juventus áll. A tavaly őszi odavágón az OSK magabiztosan, 3-0 arányban gyűrte le vasárnapi ellenlábasát, és ugyanez a cél a visszavágón is.

A 24. forduló programja: ma 18 órától CS Mioveni – Aradi UTA; szombaton 11 órától Nagyvárad – Szatmárnémeti, Resicabánya – Temesvári ASU Poli, Dacia Unirea Brăila – Baloteşti; szombaton 12 órától CS Afumaţi – Bukaresti Juventus. Călăraşi, Suceava, Târgovişte és Brassó áll.

 

Labdarúgás, IV. liga

A hosszú téli szünet után újra benépesülnek a háromszéki focipályák, szombaton és vasárnap a 16. fordulóval folytatódik a IV. liga. A program (kezdési időpont: ifjúságiak 12.45-től, felnőttek 15 órától): szombaton Barót – Bardoc, KSE – Bölön, Illyefalva – Kovászna; vasárnap Perkő – Gelence, Papolc – Ozsdola, Csernáton – Kilyén, Nagyajta – Bereck, Réty – Uzon.

 

Kosárlabda

A vendégek az esélyesek a Galaci Phoenix – Sepsi–SIC közti szombati összecsapáson. A női Nemzeti Liga középszakaszában rendezett mérkőzés 17 órakor kezdődik. A címvédő zöld-fehérek szerdán Szatmárnémetit darálták be 72-64-re, most a galaciak skalpját akarják begyűjteni a Duna-parti városban. A felsőházban ezenkívül Szatmárnémeti – Brassó és Kolozsvár – Târgovişte mérkőzéseket rendeznek.

 

Teremlabdarúgás

Vasárnap 18 órától a Resicabányai Munkás otthonában lép pályára a Sepsi FC, a teremlabdarúgó alapszakasz utolsóelőtti, 21. fordulójában. A két együttest mindössze három pont választja el a rangsorban, a még rájátszást érő nyolcadik helyet elfoglaló sepsiszentgyörgyiek 13 pontot (gólarány: 55-96), míg a resicabányaiak 10 egységet (37-94) gyűjtöttek. A többi program: Călăraşi – Kolozsvár, Déva – Jászvásár, Székelyudvarhely – Marosvásárhely. A KSE áll.

 

Emlékfutás

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör szombaton 16. alkalommal szervezi meg a hagyományos 1848–1849 emlékfutást. Az idei kiírás Bikfalváról rajtol, a résztvevők tizenegy település érintésével érkeznek meg Sepsiszentgyörgyre a következő útvonalon: Bikfalva–Lisznyó–Sepsimagyarós–Szacsva–Egerpatak–Bita–Lécfalva–Maksa–Angyalos–Fotosmartonos–Gidófalva–Sepsiszentgyörgy. A résztvevők a valamivel több mint 55 km-es távot váltófutásban teszik meg, a szaladókat kerékpárosok kísérik, és minden érintett településen megkoszorúznak egy 1848-as emlékművet. Indulás 7.30-kor a Mikes Kelemen Líceum elől. További tájékoztatás a 0757.574.382-es (Vajda Zsigmond) vagy a 0746.012.526-os (Csutak Tamás) telefonon.

 

Autósport

A sepsiszentgyörgyi Auto Crono Klub szombaton 10 és 17.30 óra között hivatalos edzéssorozatot tart a Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő közötti útszakaszon, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani. A korlátozást 12–12.30 és 14–14.30 között feloldják. Az autósok az országos ralibajnokság nyitányára, a március 31.–április 1. közötti brassói viadalra gyakorolnak. Bővebb tájékoztatásért hívják a 0740.944.841-es telefonszámot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük