Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga
Már csak egy pont választja el a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatát, hogy megvédje bajnoki címét az élvonalban, Dan Petrescu edző legénysége két fordulóval a vége előtt, vasárnap a Gépész utcai stadionban biztosíthatja be elsőségét, feltéve, ha pontot szerez a vendég Krajova ellen.
A rájátszásban gyengélkedő Sepsi OSK-ra is figyelemre méltó mérkőzés vár szombaton, mégpedig az utolsó, amit ebben az idényben Sepsiszentgyörgyön játszanak, a fővárosi FCSB ellen.
Labdarúgó I. liga, a 9. forduló programja, felsőház: szombaton 21 órától Sepsi OSK–FCSB, vasárnap 21 órától Kolozsvári CFR–Krajova, hétfőn 20.30-tól Viitorul–Astra. Alsóház: ma 18 órától Botoşani–Voluntari, 21 órától Dinamo–Gázmetán, szombaton 15.30-tól Hermannstadt–Chiajna, 18 órától Jászvásár–Călăraşi.

Labdarúgás, III. liga
Közelít a végkifejlethez a hazai harmadosztályos labdarúgó-bajnokság, még három forduló van hátra az idei kiírásból. Az előző körben hazai pályán Miroslavától 2–0-s vereséget szenvedő KSE ma 18 órától Paşcani-ban lép pályára. A két együttest három pont választja el egymástól, a kézdiek a 10., a moldvaiak a 11. helyen állnak a tabellán. A kiesés elől menekülő kék-fehérek számára minden pont felértékelődik a végjátékban, semmiképp sem szeretnének üres kézzel hazatérni a kiszállásból, ehhez azonban az eddigieknél jobb helyzetkihasználásra lesz szükségük. A 28. forduló további párosításai: szombaton Rm. Sărat–Botoşani2, Rădăuţi–Fălticeni, Ceahlăul–Suceava, Miroslava– Metalul Buzău, Oţelul–Lieşti, Gloria Buzău–Focşani.

Hirdetés
Hirdetés

Megyei labdarúgás
A IV. liga 23. fordulójában (kezdési időpont: 18 óra): szombaton Bereck – Bardoc, Illyefalva – Zágon; vasárnap Gelence – Barót, Nagyajta – Papolc, Ozsdola – Szitabodza, Perkő – Kovászna, Csernáton – Réty.
Az V. liga rájátszásának 4. fordulójában: szombaton Árkos – Zabola, Szotyor – Hidvég.

Teremlabdarúgás, U19
A csoportkört követően a második helyről a selejtezőbe jutó KSE Futsal utánpótláscsapata vasárnap 15.30-tól vívja a Csíkszereda elleni visszavágót a Kicsid Gábor Sportcsarnokban, amelynek tétje a bajnoki elődöntőbe jutás. Az odavágón a kék-fehérek 7 – 5 arányú vereséget szenvedtek, ezt kellene ledolgozni, hogy bejussanak a legjobb tizenkét gárda közé. A folytatásban négy hármas csoportot alakítanak ki, ahonnan az első helyezettek kerülnek a négyes döntőbe. A selejtezőmeccsek május 14-én zárulnak.
Kosárlabda, utánpótlás

Amint arról már beszámoltunk, a Sepsi Arénában zajlik az U13-as lánykosárlabda-bajnokság nyolcas döntője. A B csoportba sorolt Sepsi–SIC szerdán 34–52 arányú vereséggel kezdett a Bukaresti Dan Dacian ellen, ma 16 órától pedig a Bukaresti Olimpiával méri össze erejét. A csoportelső és a csoportmásodik az elődöntőben folytatja, a többiek helyosztót játszanak. A szombati műsor: A1–B2 (12 óra), B1–A2 (14 óra), A3–B4 (16 óra), B3–A4 (16 óra, kis terem). Vasárnap: 7–8. helyért (10 óra, kis terem), 5–6. helyért (12 óra, kis terem), kisdöntő (12 óra), döntő (14 óra).

Ugyancsak hétvégén a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum Bogdán Antal Sportterme ad otthon az U16-os lánykosárlabda-bajnokság B-döntőjének, azaz a 7–9. helyért kiírt tornának. A háromcsapatos viadalon a házigazda Sepsi ISK, a Kolozsvári Napoca Baschet és a Konstancai Phoenix együttese küzd meg a tornagyőzelemért, és a bajnoki 7. helyért. A program: szombaton 10-30-tól Kolozsvár – Konstanca, 16 órától Konstanca–Sepsi ISK; vasárnap 10.30-tól Sepsi ISK–Kolozsvár. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük