Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Nagyváradig kell utaznia a bajnoki címvédő Sepsi–SIC-nek ahhoz, hogy lezárja a Nagyváradi MSC elleni negyeddöntős párbaját a női kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásában. Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyiek óriási fölénnyel nyerték az első két meccset, és már csak egy győzelemre vannak a négy közé jutástól.

Kosárlabda

A Zoran Mikes irányította bajnokcsapat a negyeddöntő első mérkőzésén 130–36 arányban, míg a másodikon 106–29-re győzött a fiatal játékosokból álló, anyagi gondokkal küszködő Nagyváradi MSC ellen. A negyeddöntő harmadik mérkőzését ma 14.30-tól játsszák az Antonio Alexe Arénában, így a címvédő zöld-fehéreknek csupán formalitás a három nyert mérkőzésig tartó párharc lezárása.

Egyébként elsőként a Szatmárnémeti Városi Sportklub vívta ki a legjobb négy közé jutást a Nemzeti Liga rájátszásában. Maikel Lopez vezetőedző tanítványai a papírformának megfelelően háromból három meccset nyertek a Kolozsvári Universitatea ellenében.

Labdarúgás

Ismét hétfőn késő este játszik bajnokit a Sepsi OSK futballcsapata, a felsőházi rájátszás 5. játéknapján az Astra Giurgiut látja vendégül Sepsiszentgyörgyön. Egyik csapatnak sem megy a rájátszásban, a korábbi bajnok gyurgyevóiak eddig minden meccsüket elveszítették a play-offban, de az OSK-nak is mindössze egy sovány 0–0-ra futotta a Viitorul tartalékcsapata ellen. Ami a szezonbeli egymás elleni találkozóikat illeti, a sepsiszentgyörgyiek állnak jobban az összevetésben, ugyanis a 3. fordulóban 1–1-es döntetlent harcoltak ki idegenben, míg a hazai visszavágót 1–0-ra behúzták.

Az 5. forduló programja, play-off: Viitorul – Krajova (szombat, 21.30 óra), Kolozsvári CFR – FCSB (vasárnap, 21 óra), Sepsi OSK – Astra Giurgiu (hétfő, 21 óra). Play-out: Concordia Chiajna – Dunărea Călărași (péntek, 18 óra), Jászvásári Poli – Dinamo (péntek, 21 óra), FC Botoșani – FC Hermannstadt (szombat, 18.30 óra), FC Voluntari – Medgyesi Gázmetán (vasárnap, 18 óra).

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás, III. liga

Idei első győzelmére hajt a KSE csapata szombaton 17 órától, tudniillik a tabellán gyengébben rangsorolt Râmnicu Sărat látogat a Sinkovits Stadionba. Az idén eddig két pontot szerző KSE továbbra is tizedik a ranglistán 20 ponttal, míg szombati ellenlábasa a 14. helyen áll 14 ponttal. Az októberi odavágón 2–0-s vereséget szenvedett a kézdi gárda, tehát van, miért visszavágni, de a három pont sem elhanyagolható szempont.

A 23. forduló mérkőzései (17 órától): ma Botoşani–Paşcani; szombaton Suceava – Lieşti, Focşani – Oţelul Galaţi, Fălticeni – Ştiinţa Miroslava, Rădăuţi – Darabani, Gloria Buzău – Ceahlăul.

Megyei labdarúgás

A IV. liga 19. fordulójának programja (kezdési időpont: ifik 14.45, felnőttek 17 órától): szombaton Bereck – Barót, Illyefalva – Papolc, Zágon – Kovászna; vasárnap Ozsdola – Nagyajta, Perkő – Gelence, Réty – Szitabodza, Csernáton – Bardoc.

Az V. liga alapszakaszának utolsó, 14. fordulójában: vasárnap 11 órától Hidvég Kommandó; 17 órától Árkos – Szotyor, Zabola – Bölön, Nagybacon – Uzon.

Teremlabdarúgás, II. liga

Két fordulóval a vége előtt bebiztosíthatja második helyét a KSE Futsal a másodosztályos pontvadászatban, feltéve, ha vasárnap 18 órától legyűri a vendég Fortius Buzăut a céhes városi sportcsarnokban. Mint ismeretes, a II. liga első helyezettje automatikusan feljut az élvonalba, míg a második helyezett osztályozót játszhat az I. liga utolsóelőttijével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. április 12., 8:23
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Zsofia, NO COMMENT!!!!!!!!!!!!! Arrol hogy szombaton a Mikes-ben lesz az U15 lany kosarlabda OB zaroszakasza a dontotorna elott, arrol megint nem kell irni. Bezzeg labdarugasbol van eleg…