Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Az év első hazai mérkőzésére készül a Sepsi OSK, amely a fővárosi Dinamót fogadja az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában, szombaton 20 órától a sepsiszentgyörgyi stadionban. Nagy szükségük van a szurkolókra a felsőházi rájátszásért hajtó háromszékieknek!

Labdarúgás

A Voluntari ellen elkönnyelműsködött pontok miatt nagy szüksége van a győzelemre a Sepsi OSK-nak, amely az élvonalban 2150 meccset összegző Bukaresti Dinamo ellen igyekszik jó eredményt elérni szombat este. A két együttes az odavágóban gólnélküli döntetlent játszott egymással, de a kettejük közti legutóbbi sepsiszentgyörgyi összecsapás az előző idény alsóházi rájátszásában, 2018. április 30-án az OSK 2–0-s sikerét hozta. Ezt kellene megismételni ezúttal is, kellő elszántsággal és odafigyeléssel sikerülhet. Az eddigi öt bajnoki találkozójuk mérlege: 2 Dinamo győzelem, 2 döntetlen, 1 OSK siker.

A 23. forduló programja: pénteken 20 órától Astra Giurgiu – Viitorul; szombaton 20 órától Sepsi OSK – Dinamo; vasárnap 12 órától Călăraşi – Chiajna, 18.30-tól Jászvásár – Medgyes, 21 órától Krajova – Kolozsvári CFR; hétfőn 17 órától Botoşani – Voluntari, 20 órától FCSB – Hermannstadt.

Hirdetés
Hirdetés

Kosárlabda

Szombaton és vasárnap a Román Kosárlabda-szövetség a három-három elleni női kosárlabda Román-kupa 7. és 8. fordulóját szervezi a Sepsi Arénában. Mint ismeretes, a női kosárlabda Nemzeti Ligában szereplő 13 csapatnak kötelezően részt kell vennie tíz teremtornán, amelyet a három-három elleni Román-kupában rendeznek. A résztvevő csapatokat sorsolással négy csoportba osztják, a kieséses szakaszba a csoportelső és csoportmásodik jut tovább. A szövetség ma teszi közzé a beosztásokat. A versenykiírás 9. és 10. körének szintén a háromszéki sportlétesítmény ad otthont február 23–24-én. A sorozat elődöntőjét és döntőjét előreláthatóan május 25–26-án bonyolítják le.

Minifoci

Szombaton és vasárnap három ország 32 amatőr férfi teremlabdarúgó-csapata, valamint 8 női együttes vesz részt a Sepsi`08 Egyesület által szervezett VIII. Háromszék-kupán Sepsiszentgyörgyön. A kétnapos viadal szombaton 8 órakor kezdődik a csoportmérkőzésekkel két helyszínen, a Vadász utcai sportteremben, illetve a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola tornatermében. A torna leglátványosabb része, a kieséses szakasz vasárnap 11 órától startol a Vadász utcai sportteremben, valamint a Szabó Kati Sportcsarnokban. A tervek szerint 15 órától a női kisdöntőt tekinthetik meg az érdeklődők, melyet a férfi elődöntők követnek majd. A torna gálamérkőzésén Sepsi OSK Akadémia U12-es és U13-as együttese csap össze. Ezt követően a női döntő, majd a férfi kis- és nagy-döntő zárja a torna 2019-es kiírását. A díjátadó ünnepséget várhatóan 18.45-kor tartják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük