Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A Sepsi–SIC női kosárlabda- és kézilabdacsapata is idegenben küzd meg a bajnoki pontokért a hétvégén, labdarúgóink Csíkszeredában vívnak felkészülési mérkőzést. Birkózóink és cselgáncsozóink bajnoki aranyéremért lépnek küzdőtérre.

Kosárlabda

A Román-kupa nyolcas döntője miatti szünet után folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga, mégpedig az úgynevezett középszakasszal, ahol oda-vissza alapon külön-külön mérkőzik meg az alapszakasz legjobb hat, illetve leggyengébb négy együttese. Az alapszakaszgyőztes Sepsi–SIC Szatmárnémetiben kezdi meg szereplését ebben a felvonásban, a a címvédő zöld-fehérek szombaton 18 órától a helyi VSK-val mérik össze erejüket. Az alapszakaszban a sepsiszentgyörgyiek mindkét alkalommal legyőzték a szatmáriakat, itthon 79-52, idegenben pedig 72-67 arányban. A 19. forduló programja: 1–6-os csoport: ma Galaci Phoenix–Târgovişte, szombaton Szatmárnémeti VSK–Sepsi–SIC, Kolozsvári U–Brassói Olimpia. 7–10-es csoport: Alexandria–Jászvásár, Aradi ICIM–Marosvásárhelyi Sirius. A női U18-as pontvadászatban a Sepsi ISK szombaton 13 órától fogadja a Bukaresti Olimpiát, míg a Nagy Mózes SK Gyulafehérvárra látogat.

Kézilabda

Nehéz helyzetben kell pályára lépnie vasárnap a sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC női kézilabdacsapatának, amelynek keretén ritkán látott sérüléshullám söpört végig. Dobra Anett és Voloncs Júlia után Florentina Lăcătuş is térdsérülést szenvedett múlt vasárnap, és utólag kiderült, hogy a mérkőzés hevében Mátis Zita egyik hüvelykujjában megrepedt a csont. A gólerős szélső ilyen körülmények között is megpróbálja vállalni a játékot vasárnap, csakúgy, mint a bokáját fájlaló Bodó Ingrid. Vida Attila csapata vasárnap 14.30-tól a Dacia Mioveni otthonában játszik bajnokit.

Labdarúgás

A február 25-ei bajnoki rajtra készülő másodosztályos Sepsi OSK labdarúgócsapata újabb edzőmérkőzést játszik, szombaton 12 órától Csíkszeredában csap össze a III. ligás Bákói Aerostar csapatával. A II. liga tavaszi nyitányán Nagyváradra látogat az OSK.

Cselgáncs

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub három dzsudokáját küldi harcba a Suceaván rendezendő U18-as országos döntőn. Kocsis Gergő, Gondos Réka és Lázár Szilamér igyekszik minél jobb eredményeket elérni az ország legjobbjai között.

Birkózás

A napokban az U23-as birkózókon van a bizonyítás sora, Temesváron rendezik számukra az országos egyéni bajnokságot. A sepsiszentgyörgyi MSK színeiben Incze Kriszta (63 kg), Vitályos Alpár (97 kg) és Fejér Csongor (70 kg) teszi próbára magát, mesterük, Mátéfi Árpád bízik benne, hogy ezúttal is hozzák a formájukat.

Asztalitenisz

Tegnap kezdődött és vasárnapig tart Bodzavásáron a szuperliga visszavágó-sorozata, a sepsiszentgyörgyi Electrica csapata – Kocsis Balázs, Moldoveanu Ştefan, Bârlan Laurenţiu – előnyös helyzetből várhatta a folytatást, ugyanis az odavágót követően az előkelő negyedik helyen állt. Az Electrica tegnapi első meccsét magabiztosan nyerte, 5-0-ra múlva felül a konstancai Topspin-t. Amennyiben sikerül megtartaniuk pozíciójukat, úgy elődöntőt játszhatnak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Sepsiszentgyörgyön is rendeznének fordulót.

Pingpongverseny

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK asztalitenisz-szakosztálya szombaton 10 órától amatőr pingpongozóknak szervezi a hagyományos Kelemen Attila-emlékversenyt. A megmérettetés helyszínéül a Dobolyi Aladár Asztalitenisz-terem szolgál. A verseny előtt egy órával a helyszínen lehet nevezni, két kategóriában: felnőttek (50 éves korig) és öregfiúk (50 év felettiek).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük