Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A háromszéki sportbarátok szombaton kora délután III. ligás futballmeccset szurkolhatnak végig Kézdivásárhelyen, majd kora este a női kosárlabda-bajnokságban címvédő Sepsi–SIC-et láthatják lendületben a Sepsi Arénában. A Sepsi OSK idegenbeli mérkőzése zárja a szombati sportfiesztát.

 

Kosárlabda

Az éllovas Sepsi–SIC szombaton 19 órától a Brassói Olimpia csapatát látja vendégül a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 3. fordulójában. A címvédő zöld-fehérek Târgovişte és Arad skalpjának begyűjtése után a szomszédos megye képviselőjét is bedarálnák, de nem lesz könnyű feladat, mivel a Cenk-alattiak kirobbanó formában indították a szezont, Szatmárnémetit és Kolozsvárt is legyőzték. Az A-csoport további programja: szombaton 16 órától Szatmárnémeti VSK – Kolozsvár, kedden 18.30-tól Arad – Târgovişte.

 

Labdarúgás, I. liga

Szombaton 21 órától az Ovidiu-beli stadionban száll harcba a pontokért a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a kéthetes bajnoki szünetet követően a Viitorul vendége lesz az I. liga 12. fordulójában. Nem ígérkezik sétagaloppnak a kiszállás, a Gheorghe Hagi irányította együttes eddig 19 pontot gyűjtött, hazai pályán eddig csak a FCSB és – némi meglepetésre – az újonc Călărași tudta legyőzni őket. A 16 ponttal hetedik OSK a Medgyestől elszenvedett idei első hazai vereségét szeretné feledtetni egy jó eredménnyel.

A 12. forduló műsora: ma 18 órától FC Voluntari – Concordia Chiajna, 21 órától Kolozsvári CFR – Jászvásári Poli; szombaton 16 órától Hermannstadt – Astra Giurgiu, 21 órától FC Viitorul – Sepsi OSK; vasárnap 18 órától Medgyesi Gázmetán – FC Botoșani, 21 órától Krajova – FCSB; hétfőn 21 órától Dinamo – Dunărea Călărași.

 

Labdarúgás, III. liga

Két kiszállás után végre hazai mérkőzés vár a KSE labdarúgócsapatára, amely szombaton 15 órától a Bodzavásári Metalul együttesét látja vendégül a Sinkovits Stadionban. A KSE legutóbb Râmnicu Săraton szaladt bele egy kétgólos vereségbe, amivel visszacsúszott a rangsor ötödik helyére, ezt a botlást szeretnék kijavítani szombaton, a 10. helyen tanyázó Metalul ellenében.

A 9. forduló további programja (15 órától): ma Botoşani 2 – Sănătatea Darabani, Románvásár – Sporting Lieşti; szombaton Bodzavásári Gloria – Râmnicu Sărat, Rădăuţi – Ceahlăul, Şomuz Fălticeni – Paşcani, Foksány – Ştiinţa Miroslava, Foresta Suceava – Galaci Oţelul.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 10. játéknapjának műsora (kezdési időpont: ifik 12.45, felnőttek 15 órától): szombaton Barót – Gelence, Zágon – Illyefalva; vasárnap Papolc – Nagyajta, Szitabodza – Ozsdola, Kovászna – Perkő, Bardoc – Bereck, Réty – Csernáton.

Az V. liga 7. fordulójában: szombaton Uzon – Nagybacon; vasárnap Szotyor – Árkos (11 órától), Bölön – Zabola, Kommandó – Hidvég.

 

Teremlabdarúgás, II. liga

A tabella második helyén álló, az éllovas Fortiushoz képest egy mérkőzéssel kevesebbet játszott KSE Futsal vasárnap 18 órától a sereghajtó Pro Academy Fălticenit fogadja a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, a II. liga 5. fordulójában. A papírformának megfelelően kötelező a győzelem a házigazda kék-fehéreknek, amelyek így pontszámban beérhetik az éllovast.

 

Asztalitenisz

Szombaton reggel 9 órától benépesül a kézdivásárhelyi sportcsarnok, ahol az országos amatőr asztalitenisz-bajnokság újabb turnéját szervezik, több háromszéki pingpongozó részvételével. A pingpongozók kezdő, haladó, elit és open kategóriákban mérkőznek meg egymással.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük