Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Az utolsó szeptemberi hétvége sportkínálata Szentgyörgyön hagyományos félmaratont, Kézdivásárhelyen III. ligás labdarúgó mérkőzést kínál, biciklitúra indul Esztelnekre, míg a háromszéki falvakban IV. ligás focimeccseket lehet végigszurkolni.

Labdarúgás, III. liga
Az elmúlt héten idegenben elszenvedett 3–0-s vereség után hazai környezetben rangos ellenféllel játszik bajnokit a KSE labdarúgócsapata, szombaton 17 órától a nagynevű Foresta Suceavát fogadja a Sinkovits Stadionban a III. liga 6. körében. Az eddig három győzelmet és két vereséget összegző kék-fehérek a tabella hatodik helyéről várják az összecsapást, míg moldvai vendégeik három győzelemmel és egy döntetlennel büszkélkedhetnek egy vereség mellett. Ilyen előzmények után garantált a látványos mérkőzés, ne hagyják ki!
Az 1. csoport 6. fordulójának programja: ma Rm. Sărat – Románvásár, Paşcani – Bodzavásári Gloria; szombaton KSE – Foresta Suceava, Bodzavásári Metalul – Foksány, Sporting Lieşti – Şomuz Fălticeni, Galaci Oţelul – Botoşani 2, Sănătatea Darabani – Ceahlăul, Ştiinţa Miroslava – Radóci Bucovina.

Megyei labdarúgás
A IV. liga 7. fordulójának programja (kezdési időpont: ifik 14.45, felnőttek 17 órától): szombaton Bereck – Papolc, Illyefalva – Szitabodza, Zágon – Bardoc; vasárnap Csernáton – Nagyajta, Ozsdola – Gelence, Perkő – Barót, Réty – Kovászna.
Az V. liga pontvadászata szünetel a hétvégén, helyette a Román-kupa megyei szakaszában rendeznek két mérkőzést: Árkos – Kommandó és Szotyor – Bölön. Mindkét mérkőzés 16.30-tól kezdődik.

Félmaraton
A megyeszékhelyi Gáll Lajos Futókör szombaton tizenhatodik alkalommal szervezi meg a Szentgyörgy Félmaratont. A verseny 21 097,5 méteres távját egyedül vagy váltóban lehet teljesíteni, de a hagyományokhoz híven most is lesz mikromaraton gyerekeknek, kisiskolásoknak.
A szervezők szerint a Szentgyörgy Félmaraton 2018-as kiírásának „főhadiszállása” a Kós Károly úti bölcsődénél lesz, és innen rajtol a viadal is. A tervezett útvonal: Kós Károly út–Cigaretta–Gyár–Kós Károly út. A félmaraton 9.30 órakor startol, 10 órakor pedig indul a mikromaraton. A félmaraton korosztályai: 12–15, 16–19, 20–29, 30–39, 40–49, 50–59, 60–69 év és 70 esztendő fölött (nők és férfiak egyaránt).
Jelentkezni a verseny napján lehet 8 és 9.15 óra között az említett bölcsőde előtt felállított titkárságon (a gyerekeknek 9–9.45 óráig), a nevezési díj a félmaratonra 40 lej, a mikromaratonra és a gyermekek megmérettetésére 5 lej. Az esemény szervezői díjazzák a nyílt verseny, a váltók első három helyezettjét, valamint a korosztályonkénti legjobbakat (minden résztvevő feliratos pólót, emlékérmet és oklevelet kap). A mikromaratonon részt vevő gyerekek emlékérmet, oklevelet és édességcsomagot kapnak. További információkért hívják Csutak Tamást a 0746.012.526-os telefonszámon.

Kerékpártúra
Szombaton a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szezonzáró biciklitúrát szervez a Nemere Útján a céhes városból Esztelnekre. A megmozdulás alkalmával az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely – Kézdiszentlélek – Kézdiszentkereszt – Bélafalva – Esztelnek – Kurtapatak – Bélafalva – Kézdiszentkereszt – Kézdiszentlélek. A túra reggel 9 órakor a sportcsarnoktól indul, hazatérés a délutáni órákban. A kerékpártúra résztvevői bekapcsolódnak a Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés által kezdemémyezett Esztelneki faluséta rendezvénybe. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük