Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A kovásznai városünnepen gyorsulási autóversenyt és streetball-bajnokságot is szerveznek a fürdővárosban. Kézdivásárhelyen a junior kézilabdázók mutathatják meg, mit tudnak, de kiélezett összecsapásokkal folytatódik a megyei fociliga is.

Labdarúgás, III. liga

Ma 17 órától idegenben küzd a három pontért a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, a III. ligás pontvadászat 3. fordulójában Gazda Józsefék az AFC Botoşani 2-őt kell legyőzzék. Az eddig egy-egy győzelmet és vereséget elkönyvelt kék-fehérek a rangsor 6. helyéről várják a kiszállást, míg vendéglátóik eddigi egy meccsükön alulmaradtak. A múlt szombati, Radóc ellen elért háromgólos siker kellő önbizalmat adhat a céhes városiaknak első idegenbeli diadaluk begyűjtéséhez.

Az 1. csoport 3. fordulójában: ma Paşcani–Rm. Sărat, Botoşani 2–KSE; szombaton Darabani–Miroslava, Ceahlăul–Oţelul, Gloria Buzău–Sporting Lieşti, Radóc–Metalul, Fălticeni–Románvásár, Foksány–Foresta Suceava. Az 5. csoportban, ma17 órától: Székelyudvarhelyi FC–Radnóti SK, Szászrégeni Avântul–FK Csíkszereda.

Labdarúgás, IV. liga

Községi rangadót rendeznek a IV. liga 4. játéknapján, a mezőny két hibátlan együttese, Papolc és Zágon csap össze az elsőségért vasárnap. Kiélezett mérkőzésre van kilátás, aki teheti, látogasson ki a papolci sportpályára! A 4. forduló programja (kezdési időpont: ifik 14.45-től, felnőttek 17 órától): szombaton Barót – Réty; vasárnap Ozsdola – Perkő, Nagyajta – Bereck, Gelence – Illyefalva, Papolc – Zágon, Szitabodza – Bardoc, Csernáton – Kovászna.

Megyei Román-kupa

Vasárnap bonyolítják le a labdarúgó Román-kupa megyei szakaszának első fordulóját, amelyben V. ligás csapatok érintettek. A párosítások: 11 órától Szotyor – Hidvég, 17 órától Kommandó – Zabola, Árkos – Uzon, Nagybacon – Bölön.

Kézilabda

Ma és holnap a Nagy Mózes Sportklub kézilabda-szakosztályának szervezésében a kézdivásárhelyi sportcsarnokban zajlik az ifjúsági 4-es (2006–2007-ben született) korosztályú lányok számára kiírt Nagy Mózes-kupa. A kézilabdatornát olyan csapatok tisztelik meg jelenlétükkel, mint a Brassói Corona, a Bákói ISK, illetve a Csíkszeredai VSK – tudtuk meg Szász Csaba edzőtől.

A torna tervezett programja: ma 11–12 óra között Bákói ISK–Nagy Mózes SK, 12–13 óra között Csíkszeredai VSK–Brassói Corona, 16–17 óra között Bákó–Brassó, 17–18 óra között Nagy Mózes SK–Csíkszereda. Szombaton: 10–11 óra között Bákó–Csíkszereda, 11–12 óra között Nagy Mózes SK–Brassó.

 

Autósport

A kovásznai városnapok egyik érdekes színfoltjaként vasárnap a Tündérvölgyben bonyolítják le a Speed Racing gyorsulási versenyt a sepsiszentgyörgyi Auto Crono Club kezdeményezésére. A tervezett program szerint 13–13.30 között zajlik az edzés, 13.30–15.15 között a kvalifikáló futamok, majd 15.45–17.30 között magát a látványosnak ígérkező versenyt lehet megtekinteni.

 

Streetball

Szombaton 9.30-tól a Kovásznán, a városnapok alkalmából utcai kosárlabda (streetball)-versenyt szerveznek a Kőrösi Csoma Sándor Líceum udvarán. 3–4 fős fiú/lány, illetve vegyes összetételű csapatok jelentkezését várják U10-es, U12-es, U15-ös és Open kategóriákban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük