Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Műjégpálya-avató
Kétnaposra módosult a kézdivásárhelyi műjégpálya avató-ünnepsége, amely ma 17 órától a HC Bikák és megyeszékhelyi Királypingvinek közti barátságos jégkorongmérkőzéssel kezdődik. 20 órától a népszerű yesyes zenekar koncertezik, majd 22 órától DJ Rollar biztosítja a jó hangulatot a jégdiszkóhoz.
Szombaton 17 órakor U12-es és U14-es jégkorongmérkőzéssel folytatódik az ünnepély, majd 18 órától tartják a hivatalos avató ünnepséget, ahol közreműködnek a Csíkszeredai ISK műkorcsolyázói, illetve a kézdivásárhelyi műkorcsolya reménységek. 19.30-tól felnőtt jégkorongmeccset lehet végigszurkolni a HC Bikák és a Felcsík Hockey csapata között.
A műjégpálya avatóünnepségét ma 16.45-től élőben közvetíti a Polyp Televízió. Az adást Kovászna megye területén a UPC hálózatán az analóg csomagban lehet nézni (a 21-es csatornán, a Diva és az AXN között), míg Kézdiszék településein a Next-Gen hálózatán is követhető. Aki nincs rajta egyik szolgáltatón sem, az a Polyp Televízió Kézdivásárhely, valamint a Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc Facebook oldalakon kapcsolódhat be. Szombaton az említett két Facebook-oldalon a 18 órakor kezdődő hivatalos avatóünnepséget közvetítik élőben.

Kosárlabda
Vasárnap 13 órától a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata a Ploieşti-i CSM-t fogadja az I. ligás bajnokság 17. körében a céhes városi sportcsarnokban. Ezt megelőzően, 9 órától ugyanitt zajlik az U10-es korosztályú kosaras-palánták számára kiírt Sportiroda-kupa.

Teremlabdarúgás
Háromszéki csapatok nélkül zajlik a Román-kupa negyeddöntője, a következő program szerint: szombaton 17 órától Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci United, 18 órától Gyergyószentmiklósi Inter–Jászvásári Poli; vasárnap 17.30-tól Bodzavásári Fortius–Temesvári Informatika; szerdán 15.30-tól Kolozsvár–Déva.
A II. liga 15. fordulójában a rangsorban harmadik KSE vasárnap 18 órától a 10. helyen álló Gyergyóremetei Kereszthegy csapatát fogadja a céhes városi sportcsarnokban. Az odavágón a kék-fehérek 5-4-re nyertek, hasonló eredményre törekednek ezúttal is.

Minifoci
Ma és szombaton a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola tizenegyedik alkalommal szervezi meg a nemzetközi kispályás labdarúgótornát, a Berde Áron-kupát. A turnén a hat megyeszékhelyi középiskola mellett hagyományosan a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium vesz részt, és idén a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum is benevezett. A tervek szerint ma 13.30-tól kezdődnek a küzdelmek, majd szombaton 9 órától folytatódnak, a döntőre előreláthatóan 15 órától kerül sor.

Jégkorong
A sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub szervezésében szombaton és vasárnap a Sepsi Aréna szomszédságában levő sátortetős műjégpályán zajlik a Bogyán János Emléktorna 4. kiadása. A torna U8-as és U10-es hokistapalántáknak szól, szombaton a kisebbek, vasárnap a nagyobbak mérkőznek meg egymással, mindkét nap 9 órától kezdődik a torna. A házigazda Királypingvineken és a kézdivásárhelyi HC Bikákon kívül Csíkszereda és környéke, Gyergyószentmiklós és környéke, valamint Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Brassó, Galac, Bukarest, Brăila és Ploieşti is képviselteti magát.

Cselgáncs
A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozói a hétvégén Bákóba utaznak, ahol a kisebbek a Márciuska-kupán lépnek küzdőtérre, míg az U18-as korosztályúak a sportiskolás elődöntőben küzdenek meg a döntőbe jutásért.

Dzsiudzsicu
A sepsiszentgyörgyi MSC sportolója, Laşcu Vlad a román válogatott tagjaként az Egyesült Arab Emírségekbe utazott, ugyanis a napokban Abu Dhabiban zajlik az ifjúsági dzsiudzsicu világbajnokság, amelyen 33 ország több mint 500 sportolója méri össze erejét. Oltean Petru edző bízik 17 éves tanítványa jó szereplésében, a két próbában induló versenyzőjétől legalább egy érmet vár a világversenyen. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük