Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Véget ért a téli fociaszály a román labdarúgó élvonalban, mával folytatódik az I. liga pontvadászata. Az alapos keretátalakításon átesett Sepsi OSK ma 18 órától mutatkozik be az új felállásban, a sepsiszentgyörgyiek a Temesvári Poli ellen veszik fel a kesztyűt új „hazai” helyszínen.

 

Labdarúgás

A téli szünet óta minőségi légiós-állománnyal büszkélkedő Sepsi OSK ma élesben mutatkozik be a háromszéki szurkolóknak, sajnálatos módon a hazai pályát ezúttal a ploieşti-i Ilie Oană Stadion jelenti számukra, az alapszakaszból hátralevő mindkét hazai meccsüket itt fogják lejátszani a sepsiszentgyörgyiek. A 15 ponttal a rangsor utolsóelőtti helyén álló csapatunk az eddig 26 pontot gyűjtő, 9. helyen tanyázó Temesvári Polit fogadja.

A két együttes odavágóbeli összecsapása gólnélküli döntetlennel zárult. Eugen Neagoe vezetőedző a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón megjegyezte, jól jött volna a csapatnak még 2–3 hét szünet azért, hogy összeszokjon a keret, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem várnák felkészülten a találkozót. Az oltyán szakember szerint egyértelműen a három pont megszerzése a céljuk, és reméli, hogy a szurkolók a prahovai megyeszékhelyre is elkísérik a csapatot, mivel szükségük van a biztatásukra.

A 23. forduló teljes menetrendje: ma 18 órától Sepsi OSK – Temesváro Poli, 20.45-től Viitorul – Astra Giurgiu; szombaton 18 órától Voluntari – Jászvásár, 20.45-től Medgyesi Gázmetán – FCSB; vasárnap 18 órától Botoşani – Juventus, 20.45-től Dinamo – Krajova; hétfőn 20.45-től Kolozsvári CFR – Chiajna.

 

Kosárlabda

A listavezető Sepsi–SIC szombaton 15 órától a hét győzelemmel és nyolc vereséggel a bajnoki tabella ötödik helyét elfoglaló Kolozsvári Egyetem vendége lesz a női Nemzeti Liga alapszakaszának utolsó, 18. fordulójában. Zoran Mikes csapata hibátlanul menetelte végig az alapszakaszt, már csak egy győzelem hiányzik a százszázalékos mérleghez. A papírforma a zöld-fehérek mellett szól, akik az odavágón hazai pályán 82–66 arányban győztek Dragan Petricevic lányai ellen. Most se legyen másként!

A női másodosztályban az év első hazai mérkőzésére készülő KSE vasárnap 11 órától a feljutást célul kitűző Konstancai Phoenix csapatát látja vendégül a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

 

Minifoci

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség szombaton Áros Károly Emléktornát szervez a IV. és V. ligában érdekelt ifjúsági (A1) csapatok számára a csernátoni sportteremben. A szövetség honlapján (www.frf-ajf.ro/covasna) közzétett információk szerint a kispályás labdarúgótornára tíz csapat nevezett be. A-csoport: Bereck, Kovászna, Csernáton; B-csoport: Szotyor, Barót, Árkos, Ozsdola; C-csoport: Réty, Nagybacon, Bölön. A torna 9 órakor kezdődik, a döntőt várhatóan 17 órától rendezik meg. További információkat és a teljes programot a megyei szövetség honlapján találják meg. A felnőtt együttesek számára február 17-én rendezik meg az emléktornát ugyancsak Csernátonban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük