Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Vasárnap újabb erődemonstrációt tarthat a listavezető Sepsi–SIC a női kosárlabda-élvonalban, kora este a ligamásodik Szatmárnémeti VSK látogat a Sepsi Arénába. Kézdivásárhelyen Székely NB-mérkőzéseket, Sepsiszentgyörgyön teremlabdarúgó Háromszék-kupát rendeznek.

Kosárlabda
Vérbeli rangadó vár a bajnoki címvédő Sepsi–SIC-re a női kosárlabda Nemzeti Liga soros, 17. játéknapján. A pontvadászatot hibátlanul vezető sepsiszentgyörgyiek vasárnap 18.30-tól a rangsorban második Szatmárnémeti VSK-t látják vendégül a Sepsi Arénában. A szatmári odavágón a zöld-fehérek 78-59 arányban lépték le ellenlábasukat, és jó eséllyel hasonló végkimenetelű lesz a mostani összecsapás is.
A 17. forduló további programja: szombaton Gyulafehérvári Egyetem – Aradi ICIM, Marosvásárhelyi Sirius – Temesvári SCM; vasárnap Brassói Olimpia – Kolozsvári U.
A női másodosztályban érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombat délben a bajnokesélyes Târgovişte otthonában mérkőzik.
Utánpótlás-kosárlabda
Szombaton az U12-es lány Székely NB második teremtornája zajlik a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. 11 órától Kézdivásárhely és Gyergyószentmiklós között U10-es barátságos mérkőzést rendeznek, majd kezdődik az U12-es turné a következő program szerint: 12 órától Sepsi–SIC – Sepsiszentgyörgyi ISK, 13 órától Kézdivásárhely – Gyergyószentmiklós, 14 órától Vesztes A – Vesztes B, 15 órától Nyertes A – Nyertes B. Csíkszereda áll.
Vasárnap az U12-es fiúkon a megmérettetés sora, ők Székelyudvarhelyen csatáznak: 9-től Székelyudvarhely – Gyergyószentmiklós, 10-től Kovászna – Gyergyószentmiklós, 11-től Kovászna – Székelyudvarhely.

Háromszék-kupa
Három ország harminckét férfi csapata, valamint 8 női együttes méri össze erejét hétvégén, a VII. Háromszék-kupán, Sepsiszentgyörgyön. Ez azt jelenti, hogy több mint 500 résztvevő rúgja majd a bőrt az erőpróbán! Az amatőr teremlabdarúgó-tornát a sepsiszentgyörgyi Sepsi`08 csapata, valamint a Hashtag Studio szervezi. Szombaton 8 órakor kezdődik két helyszínen, hogy aznap befejeződhessenek a csoportmérkőzések. Az A, C, E, G csoportok, valamint a lányok A csoportja a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportteremben, míg a B, D, F, H, valamint a lányok B csoportja a Berde Áron Szakközépiskola tornatermében mérkőzik. A torna leglátványosabb része, a továbbjutott csapatok kieséses szakasza vasárnap 10 órától kezdődik a Vadász utcai sportteremben, valamint a Szabó Kati Sportcsarnokban. A legjobb 8 csapat már a Szabó Kati Sportcsarnokban küzd a döntőbe jutásért, 12 órától a negyeddöntőket, 14 órától pedig az első elődöntőt rendezik. Ezután a női kisdöntő következik, majd lejátsszák a második férfi elődöntőt. A szervezők és a Sepsi OSK közti gálamérkőzés után a női döntővel, majd a férfi kis- és nagydöntővel zárul a torna. A belépés díjtalan.

Kutyafogathajtás
A tusnádfürdői Adventure Egyesület és a Green Zone Egyesület szombaton és vasárnap szervezi a kutyafogathajtó VI. Tusnádfürdő-kupát. A sprintverseny a nemzetközi szervezetek által meghatározott versenykategóriák szerint lesz lebonyolítva. A benevezett csapatok mindkét nap a tusnádfürdői sípályától indulnak reggel 10 órától a 11, 7 és 5 km-es pályákon. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük