Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának két legjobb együttese rang­adózik szombaton a brassói D. P. Colibaşi Sportcsarnokban, a címvédő Sepsi–SIC idénybeli 15. sikerére hajt. Kézilabdában itthon játszik bajnokit vasárnap a Sepsi–SIC, míg a síkedvelők szombaton kovásznai versenyre nevezhetnek be.

Kosárlabda
A Kolozsvári U ellen megnyert összecsapás (61-55) után újabb kőkemény rangadó elé néz a Sepsi–SIC a női kosárlabda Nemzeti Ligában, a listavezető zöld-fehérek szombaton 17.30-tól a Brassói Olimpia otthonában mérik össze erejüket a rangsor második helyét elfoglaló Cenk-alatti együttessel. A sepsiszentgyörgyi odavágó igen szorosra sikerült, a mieink 67-62-re gyűrték le ellenlábasukat, most se legyen másként!
A 16. játéknap többi mérkőzése: Marosvásárhelyi Sirius KK – Szatmárnémeti VSK, Kolozsvári U – Alexandria, Aradi ICIM – CSM Târgovişte, Galaci Phoenix – Jászvásári Poli.

Kézilabda
Eggyel feljebb léphet a rangsorban a Sepsi–SIC, amennyiben legyőzi vasárnapi ellenfelét az A-osztályos kézilabda-bajnokság B-csoportjának 12. fordulójában. A fiatal sepsiszentgyörgyi együttes negatív mérleggel indította az évet, a bajnokság két legnagyobb favoritjával – a Nagybányai Minaurral és a Slatinai CSM-vel – szemben esélye sem volt. Vasárnap 11 órától viszont Nagyvárad látogat a Szabó Kati Sportcsarnokba, amely 9 pontjával a hetedik a tabellán, míg a 7 pontos Sepsi–SIC a nyolcadik. Megfelelő koncentrálással és jó játékkal hozható a meccs, a zöld-fehéreknek kötelező a győzelem, hogy ne szakadjanak le a középmezőnytől.
A forduló további programja: Temesvári CSU – Slatinai CSM, Dacia Mioveni – Resicabánya, Marosvásárhelyi Maros – Nagybányai Minaur. Brassó, Kisjenő és a Nagybányai Extrem szabadnapos.

Asztalitenisz
Az asztaliteniszben is beindult a nagyüzem, ugyanis a napokban tartják a női és férfi B-divíziós csapatbajnokságok visszavágóit. A férfiak mezőnyében már tegnap megkezdődtek a küzdelmek Bodzavásáron, itt a sepsiszentgyörgyi Electrica II. és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK is érdekelt. Az NMSK (Medvés Antal, Toma Darius, Bedő Norbert) 5-0-ra kikapott a fővárosi Steauától, míg az Electrica II (Balázs Gergő, Nagy Magor, Bedő Norbert) ugyanebben az arányban szenvedett vereséget Marosludastól. Az NMSK lánycsapata (Mike Boróka, Papp Rebeka, Oláh Kriszta) mától vasárnapig Giurgiuban mérkőzik.

Minifoci
A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség szombaton a háromszéki IV. és V. ligában érdekelt felnőtt csapatok számára szervezi meg az Áros Károly Emlékkupát. A kispályás labdarúgótorna helyszíne a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportterem, a küzdelmek reggel 8 órakor kezdődnek.

Síverseny
Kovászna város polgármesteri hivatala szombaton 10 órától alpesisí-versenyt szervez a kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípályán. A síversenyre a következő kategóriákban lehet jelentkezni (külön a fiúk és a lányok): óvodások–0. osztályosok, I–II. osztályosok, III–IV. osztályosok, V–VIII. osztályosok, IX–XII. osztályosok, valamint 19–30 év közöttiek, 31–40 év közöttiek, 41–50 év közöttiek, illetve 50 év felettiek (férfiak és nők külön). Jelentkezni a sípályánál, illetve a 0766.672.260-as telefonszámon lehet. Jelentkezési határidő: január 21-én 9 óra. Nem megfelelő hóréteg esetén a verseny elmarad.
Felhívás
Január 23-án, hétfőn és 24-én, kedden a Sepsi ReKreatív Rt. által üzemeltetett sugásfürdői sípályák 9 órától 21 óráig működnek. A buszjáratok menetrendje ezeken a napokon a következő: Sepsiszentgyörgy–Sugásfürdő útvonal: 9 és 16; Sugásfürdő–Sepsiszentgyörgy útvonal: 13 és 21. A sugásfürdői Spa, a mobil korcsolyapályák és az uszoda a megszokott program szerint üzemel. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük