Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A labdarúgás iránt elkötelezett sportbarátok nem fognak unatkozni az előttünk álló napokban, a kiélezettnek ígérkező világbajnoki selejtezőmérkőzéseken kívül a megyében is beindul a nagyüzem. A Sepsi OSK ma edzőmeccset játszik, a KSE szombaton a három pont reményében látogat Csíkszeredába.

Labdarúgás

A vb-selejtezők okán hétvégén szünetel az élvonalbeli pontvadászat, a Sepsi OSK legközelebb szeptember 10-én, vasárnap 19 órától játszik bajnokit a Románkupa- és Szuperkupa-győztes FC Voluntari ellen a csapat ideiglenes otthonául szolgáló brassói Ifjúsági Stadionban. A bajnoki szünet ellenére sem tétlenkedik a sepsiszentgyörgyi együttes, hanem keményen edz, ma 11 órától edzőmérkőzést játszik az Astra Giurgiu csapatával a Forex Stadionban.

III. liga

Első harmadosztályos kiszállására készülhet a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, amely szombaton 17 órától az FK Csíkszereda vendége lesz a III. liga első csoportjának 2. fordulójában. Mindkét együttes pontosztozkodással kezdte az idényt, a KSE hazai pályán játszott 2-2-őt Románvásárral, míg a csíkiak ugyanezt az eredményt érték el az Avântul Valea Mărului vendégeként. A nyári felkészülési időszakban két alkalommal is összemérte erejét a két csapat, Csíkszereda előbb 1-0, majd 5-3 arányban diadalmaskodott. A további program: ma Bákói Aerostar – Radóci Bucovina; szombaton Galaci Metalosport – Románvásár, Barcarozsnyói Cetate – Avântul Valea Mărului, Sporting Lieşti – Paşcani, Szászhermány – Foksány, Galaci Oţelul – Székelyudvarhelyi FC.

Megyei fociligák

A IV. liga 2. fordulója lesz terítéken hétvégén, a következő program szerint: szombaton Barót – Dálnok, Nagyajta – Zágon, Illyefalva – Réty, Bereck – Bölön; vasárnap Uzon – Ozsdola, Gelence – Bardoc, Papolc – Csernáton, Perkő – Kovászna. Az első körből szerdára halasztott Csernáton – Gelence bajnoki 0-5-ös végeredménnyel zárult (ifjúságiak: 1-1).

Hétvégén kezdődik az V. liga legújabb szezonja, mindössze kilenc csapattal a rajtnál. Az első kör menetrendje: szombaton Maksa – Nagybacon; vasárnap Kommandó – Bodok, Árkos – Zabola, Szotyor – Hidvég; Szitabodza áll. Mindkét háromszéki ligában az ifjúságiak 14.45-től, míg a felnőttek 17 órától lépnek pályára.

Teremlabdarúgás

Ma 18 órától a tavalyi ezüstérmes Galaci Unitedot látja vendégül a Szabó Kati Sportcsarnokban a Sepsi Futsal az I. ligás teremlabdarúgó-bajnokság második körében. Mint ismert, a sepsiszentgyörgyiek 9-1-es zakóval kezdték az idényt Csíkszeredában, míg a galaciak a City’us ellen nyertek 3-0-ra.

A további program: szombaton Marosvásárhelyi City’us – Dunărea Călăraşi; vasárnap Jászvásári Poli – FK Székelyudvarhely, Dévai Autobergamo – Csíkszeredai Imperial Wet; hétfőn Temesvári Informatika – Resicabányai Munkás.

Görkorcsolya és streetball Kovásznán

Ma 17 órától a kovásznai városnapok keretében görkorcsolya-bemutatót tart a Kézdivásárhelyi SE műkorcsolya-szakosztálya a központi sportpályán, majd ezt követően több próbából álló versenyt szerveznek, amelyre 6–15 év közötti gyerekek jelentkezését várják. Szombaton 10 órától Székely Streetball viadalt rendeznek ugyanott, U10-es, U12-es, U15-ös és 15 éven felüli korosztályoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük