Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Bravúrra lesz szüksége a Sepsi OSK-nak a pontszerzéshez – aki ezt élőben szeretné végigkövetnie, el kell utaznia Botoșani-ba. A terepduatlon és tereptriatlon szerelmesei Marosvásárhelyen szurkolhatnak kedvencüknek, a kerékpárral ügyeskedők viszont itthon is bizonyíthatnak.

 

Labdarúgás

Újabb kemény meccsnap vár ma a sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapatra, a Sepsi OSK ugyanis Botoșani-ba látogat az I. liga 3. fordulójában. A múlt héthez hasonlóan, ezúttal is a mieink játsszák a nyitómeccset, ma 18.30-tól lépnek pályára az ottani Municípiumi Stadionban.

A piros-fehérek keményen dolgoztak az elmúlt napokban annak érdekében, hogy jó játékkal rukkoljanak elő az összecsapáson, mindazonáltal tisztában vannak vele, hogy a remek szezonrajtot produkáló ellenfelet roppant nehéz legyőzni, különösen annak otthonában. A mérkőzés külön pikantériáját az adja, hogy a moldvai alakulat két korábbi meghatározó játékosa, Hadnagy Attila és Fülöp István ezúttal sepsiszentgyörgyi színekben tér vissza egykori sikerei helyszínére. Fülöp István ráadásul testvére, a korábban Sepsiszentgyörgyön is megforduló Loránd ellen játszik majd.

A 3. forduló programja: ma FC Botoșani – Sepsi OSK (18.30-tól), Chiajna – Jászvásár (21 órától); szombaton Juventus – Voluntari (18.30), Medgyesi Gázmetán – Kolozsvári CFR (21); vasárnap Viitorul – Dinamo (18), FCSB – Krajova (21); hétfőn Astra – Temesvár (21). A mérkőzéseket élőben közvetíti a Dolce Sport, a Digi Sport és a Look Tv.

 

Terepduatlon és tereptriatlon

A Román Triatlonszövetség és a Master Ski&Bike Sportklub szervezésében a napokban a marosvásárhelyi Somostetőn és Víkendtelepen zajlik a tereptriatlon és a terepduatlon Európa-bajnokság, amely a Transilvania European Cross Festival nevet viseli. A kontinenstornán 28 ország mintegy 450 sportolója indul, köztük a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila, Imreh László és Madaras Dániel. Az U23-as kategóriában versenyző Dániel Attila tavaly ezüstérmet szerzett az ugyanitt megrendezett duatlon Eb-n, a tehetséges sportoló ezt a teljesítményét idén felülmúlná, szeretne aranyat nyerni.

 

Kosárlabda

Franciaország túl nagy falatnak bizonyult a romániai női kosárlabda-válogatott számára, amely az elefántcsontparti Abidjanban zajló Frankofón Játékok kosárviadalának negyeddöntőjében 74-43 arányú vereséget szenvedett. Románia legponterősebb játékosa a kézdivásárhelyi Lénárt Paula volt, aki 11 pontot jegyzett, míg a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincső hat pontig jutott. A Dragan Petricevic és Miljan Medved által irányított válogatott a folytatásban az 5–8. helyért küzd.

 

Kerékpározás

A KSE kerékpár-szakosztálya Ügyeskedj két keréken címmel kerékpáros ügyességi versenyt szervez vasárnap 11 órától a céhes városi sportcsarnok melletti betonpályán. A kiírás 3–18 év közötti gyerekek, fiatalok számára szól. Sisak használata kötelező! Jelentkezni 10 órától a helyszínen lehet vagy telefonon Balog Szilárdnál (0752.636.983) és Bogdán Beátánál (0742.316.434).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük