Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A Brassói Olimpián keresztül vezet az út a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjébe a Sepsi–SIC számára, amely címvédőként igencsak érdekelt az elődöntős párharc mielőbbi abszolválásában. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc szombaton 19 órától kezdődik a Szabó Kati Sportcsarnokban.

 

A papírforma a zöld-fehérek mellett szól, az idei szezonban ott verték a mostani ellenlábasukat, ahol érték, az alapszakaszban a Sepsi–SIC 67-62, illetve 74-71 arányban bizonyult jobbnak, míg a középszakaszban 79-45-re és 81-57 diadalmaskodtak Zoran Mikes tanítványai. Az egymás elleni összevetésben is a mieink állnak jobban, 14 győzelemmel büszkélkedhetnek, míg a Cenk-alattiak mindössze eggyel. Szombattól fogva a Sepsi Rádió és a Marosvásárhelyi Rádió élőben közvetíti a Sepsi–SIC mérkőzéseit.

A női másodosztályban a KSE vasárnap 13.30-tól a Bukaresti Agronomiát látja vendégül a céhes városi sportcsarnokban.

 

Kosárlabda-utánpótlás

Szombaton befejeződik az elődöntős szakasz a női U18-as pontvadászatban, ahol a Sepsi ISK győzelmi kényszerrel lép pályára a fővárosi Olimpia otthonában. Nemes Áron tanítványai csak nyertes meccsel tudják bebiztosítani döntőbeli helyüket. A döntős szereplés jogát már korábban kivívó Nagy Mózes SK szombaton 10 órától Gyulafehérvárt fogadja a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

 

Labdarúgás

A Sepsi OSK játék nélkül jut három ponthoz a labdarúgó II. liga hétvégi, 28. fordulójában, ugyanis az időközben visszalépett Tatrang lett volna a szombati ellenfele. A kényszerszünet jól jöhet a piros-fehéreknek, plusz időt nyerve ezáltal, hogy kielemezzék és pontra tegyék a játékukat a călăraşi-i 0-0 után. A 28. forduló programja: ma 15 Mioveni – Târgovişte; szombaton 11 órától: Juventus – Călăraşi, Nagyvárad – Temesvár, Brăila –Suceava, 12 órától: Afumaţi – Aradi UTA; vasárnap 11-től: Clinceni – Szatmárnémeti Olimpia. Sepsi OSK – Tatrang 3-0 (hivatalból), Resicabánya – Rm. Vâlcea 3-0 (hivatalból). Baloteşti és Brassó áll.

 

Teremlabdarúgás

Vasárnap 18.30-tól hazai pályán kezdi meg play-outbeli szereplését a KSE Futsal, amely első lépésként a Kolozsvári Clujanát fogadja a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. Az alapszakasz 9–11. helyén végző három együttes – Resicabánya, Kolozsvár és Kézdivásárhely – oda-vissza rendszerben mérkőzik meg egymással a kiesés elkerüléséért. Egyelőre még nem világos, hogy hány csapat búcsúzik az élvonaltól, a FRF eredetileg tízcsapatosra tervezte a következő idényt, eszerint a play-out első helyezettje biztosan bennmarad, a második pedig osztályozót játszik a II. liga győztesével, az utolsó pedig kiesik. Az alapszakaszból Resicabánya 6, Kolozsvár pedig 3 pontot hozott magával, a KSE nulláról indul. Az első fordulóban: Kolozsvár – Resicabánya 3-3.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 20. fordulója lesz terítéken hétvégén, a következő program szerint: szombaton KSE – Ozsdola, Barót – Gelence, Illyefalva – Bereck, Kovászna – Bardoc; vasárnap Perkő – Csernáton, Nagyajta – Papolc, Réty – Kilyén, Uzon – Bölön.

Az V. liga 17. fordulójának mérkőzései: vasárnap Hidvég – Bodok, Bodzaforduló – Nagybacon, Maksa – Kommandó, Szotyor – Zágon, Szitabodza – Kökös; Dálnok áll. Mindkét háromszéki ligában az ifjúságiak 14.45-től, a felnőttek 17 órától játszanak.

 

Cselgáncs

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK két kiváló cselgáncsozója – Czifra Attila (+100 kg) és Bibó Balázs (90 kg) Nagyváradra utazik, ahol a Román-kupa, illetve az országos földharcbajnokság döntőit szervezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük