Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Spártai módon küzdöttek

Spártai módon küzdöttek Sport

A kézdivásárhelyi Functional Fitness csapata ötödik alkalommal tette próbára erejét Spartan Race akadályfutó versenyen. Ezúttal Kazincbarcikán álltak rajthoz egy szuper-futamon – nem is akármilyen eredménnyel.

– A sikeres tavaszi sprintfutam után komolyabb nehézségi szintű megmérettetés elé álltunk – részletezi Katona Csaba edző, csapatvezető. – Nemcsak a táv kétszereződött, hanem az akadályok száma is nőtt, ráadásul amatőr kategóriáról kompetitív (félprofi) kategóriára váltottunk. Mivel 15 kilométeres versenytávról beszélünk, ahol szintkülönbség nehezíti a résztvevők dolgát, igyekeztünk a felkészülésünket terepfutásra alapozni, ami minden verseny alapeleme. Természetesen az erőfejlesztés sem maradt el, az akadályok leküzdésének gyakorlásával egybekötve.

Úgy véli, a kategóriaváltás miatt jóval felkészültebb versenytársakkal kerültek össze, de a viadal nehézségi foka is nagyobb volt az előző sprintversenyhez viszonyítva.

– Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Természetesen mindig akad fejleszteni való, de úgy érzem, még motiváltabban állunk a következő kihívások elé. Csapatversenyben a négy leggyorsabban célba érő csapattag ideje alapján rangsoroltak, így a Functional Fitness a 6. helyen zárt.

A kompetitív kategória egyéni rangsorában Katona Csaba (időeredménye: 1:34:55) a 3., Szigyártó László (1:45:58) a 12. helyen végzett; nők: Haraly Mária (2:04:16) 3. hely, Szigyártó Kata (2:04:39) 4. hely, Nagyoláh Emese (2:35:29) 17. hely, Opra Zsuzsanna (2:50:26) 24. hely – 200 férfi és 45 női induló közül. A versenyen részt vett még a szintén kézdivásárhelyi Kis Ilka is, aki egyénileg vállalkozott a megmérettetésre, és az open kategóriában az előkelő harmadik helyen zárt (2:17:58).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük