Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Soványka vigasz a futballszurkolóknak

Soványka vigasz a futballszurkolóknak Sport

Múlt csütörtökön vette kezdetét a Román Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) által szervezett élvonalbeli bajnokság, amelynek mérkőzéseit virtuális térben, a közkedvelt FIFA 20 videojátékban rendezik. A Sepsi OSK eddigi összes mérkőzését elveszítette, és a ranglista végén kullog.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról már beszámoltunk, az április 16. és május 6. közötti időszakban zajló virtuális I. liga mind a tizennégy csapatát tapasztalt videojátékosok képviselik az online mérkőzéseken. Ebben az időszakban minden héten csütörtöktől vasárnapig naponta egy fordulót játszanak le. Minden csapat tizenhárom mérkőzést vív, ezek lejártával avatnak bajnokot a virtuális I. ligában.

A múlt hétvégi első négy forduló után két csapat, a Nagyszebeni Hermannstadt és az FC Voluntari rendelkezik tökéletes mérleggel. Az ellentétes póluson a Sepsi OSK található, amely minden eddigi meccsét elveszítette, akárcsak a Jászvásári Poli és az Astra. A FIFA 20 videojátékban a sepsiszentgyörgyi csapatot a marosvásárhelyi születésű Birton Mihály képviseli. A tapasztalt videojátékos 2009 óta játszik virtuális labdarúgást (FIFA) és 2014-ben szeretett bele a FIFA Pro club játékmódba (11v11). Alakított egy Esports csapatot és pár évig a Marosvásárhelyi ASA-t képviselték, majd a klub felbomlása után kénytelenek voltak nevet változtatni. Az évek során a csapata olyan virtuális ligákban szerepelt, mint a VPG vagy a VPL, a másodosztályból feljutva az I. ligába. 2017 óta, amióta a Sepsi OSK az élvonalban szerepel, a csapat nagy rajongója.

Mával folytatódik a pontvadászat, a meccseket minden játéknapon 19 órától élőben közvetítik a televízióban a jogokat birtokló csatornákon (Digi Sport, Telekom Sport, Look TV), a bajnokságnak pedig egy külön honlapja is van a Stamacasaliga1.ro címen, ahol az eredményeket és az állást lehet követni.

Egy másik virtuális megmérettetés a Román eSzuperKupa, ahol az együttesek nyolc négyes csoportban küzdenek a továbbjutásért, és minden csoportból az első két helyezett jut tovább a nyolcaddöntőbe.A Sepsi OSK az FK Argeș, Unirea Slobozia és Bucharest United csapatokkal került egy csoportba, a piros-fehéreket 11 sepsiszentgyörgyi fiatal képviseli, akik gólnélküli döntetlennel debütáltak Argeș ellen.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által tető alá hozott  virtuális Román-kupában viszont az élvonalbeli klubok saját játékosaikkal vesznek részt a PlayStation 4 játékkonzolon zajló megmérettetésen. A hazai élvonalbeli bajnokságban szereplő mind a tizennégy klub érdekelt a virtuális kupasorozatban, amelyet április 27. és május 6. között rendeznek. Az első körben tizenkét csapat indul, amelyek a keddi sorsoláson megismerték ellenfeleiket a nyolcaddöntőben. A Sepsi OSK az FCSB-vel találkozik, a Kolozsvári CFR pedig az Astrával mérkőzik meg. A háromszékiektől két fiatal, Niczuly Roland és Andrei Dumiter, a kolozsváriaktól két idegenlégiós, Billel Omrani és Mike Cestor játszik a virtuális Román-kupáért. A további párosítások: Medgyesi Gázmetán – Voluntari, Hermannstadt – Chindia, Clinceni–Dinamo, Botoșani–Jászvásár. A Román-kupa legutóbbi két idényének győztese, az FC Viitorul és az Universitatea Craiova automatikusan bejutott a negyeddöntőbe. A mérkőzések az egyik fél két győzelméig tartanak, a szurkolók pedig élőben követhetik kedvenc csapatuk és annak kijelölt labdarúgójának virtuális játékát az FRF Youtube-csatornáján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük