Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sorsolás női kosárlabdában

Sorsolás női kosárlabdában Sport

Tegnap Münchenben kisorsolták a női kosárlabda Európa-kupa 2017–2018-as idényének csoportjait. Eszerint bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC kőkemény lengyel, török, illetve szlovák vagy cseh ellenlábassal kerül szembe a csoportkörben.

A sorsolás alapján a Sepsi-SIC a török Hatay BB, a lengyel Energa Torun, valamint a szlovák Piestanske Cajky és a cseh CCC Polkovice Euroliga előselejtezős párharcának vesztesével méri össze erejét a D-jelű négyesben. A zöld-fehérek októberben kezdik meg szereplésüket az európai kupaporondon, október 12-én a lengyelországi Torun Arénában szerepelnek, majd az első hazai Európa-kupás meccsüket október 19-én vívják a török Hatay ellen a Sepsi Arénában. Összesen 40 csapat küzd meg az elsőségért az Európa-kupában, amelyeket a FIBA Europe tíz négyes csoportba osztott szét.

A Sepsi-SIC Európa-kupabeli programja: október 12-én Erega Torun – Sepsi-SIC, október 19-én Sepsi-SIC – Hatay BB, október 26-án Piestany/Polkowice – Sepsi-SIC. Visszavágók: november 2-án: Sepsi-SIC – Energa Torun, november 23-án Hatay – Sepsi-SIC, november 30-án Sepsi-SIC – Piestany/Polkowice.

Ugyanekkor kisorsolták a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezős csoportjait, amelynek értelmében Románia Franciaország, Finnország és Szlovénia legjobbjai ellen száll harcba a kijutásért, míg a magyar válogatott az oroszokkal, a litvánokkal és az albánokkal találkozik. A következő kontinenstorna két házigazdája, Lettország és Szerbia biztos induló, a további 32 csapat pedig négyes csoportokban küzd meg egymással. A kvalifikációból 14 gárda jut tovább a 16-os Eb-mezőnybe – a nyolc csoportelső és a csoportmásodikak közül a legjobb hat.

A selejtező három szakaszban zajlik majd: november 6-16., 2018. február 5-15. és november 12-22. között. A 2019-es kontinenstornán Lettország két csoport mérkőzéseinek ad otthont Rigában, a másik két kvartett a szerbiai Nisben és Nagybecskereken (Zrenjanin) lép pályára, a kieséses szakaszra pedig Belgrádban kerül sor.

Júniusban a csehországi Eb-n a magyar csapat egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Králové), s végül a 9-12. helyen zárt. Románia ellenben nem jutott ki a kontinenstornára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük