Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Soha rosszabb kezdést!

Soha rosszabb kezdést! Sport

Bravúros győzelemmel debütált a Kézdivásárhelyi SE fiatal kosárlabdacsapata a női I. liga 2017–2018-as idényében, a 3-as számú csoportba besorolt kék-fehérek a Kolozsvári Egyetem csapatánál nyolc ponttal bizonyultak jobbnak szombaton.

A vendégek szerezték az első kosarat a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, ám a sepsiszentgyörgyi Holinka Hanna révén kiegyenlítettek a hazaiak, és többet nem engedték ki kezükből a mérkőzés fonalát, végig vezetve masíroztak végig a negyedeken. A jól védekező és lepattanózásban is jeleskedő KSE hatpontos előnnyel zárta az első tíz percet (13-7). A második negyedben a felek nehezen találták az utat a gyűrűbe, a szezon eleji pontatlanság mindkét csapat játékára jellemző volt, mindazonáltal Kolarevic edző tanítványai laza 5-0-val indítottak, de sem a távoli próbálkozások, sem a ziccerek nem akartak beakadni, így nem sikerült meglépniük ellenfelüktől (26-18).

Térfélcsere után változott a játék képe, felpörgött a ritmus, kezdetben váltva estek a kosarak. A palánk alatti játékban megállíthatatlannak bizonyuló Orbán Nikolett vezényletével négy pontra felzárkóztak a vendégek, de a Sepsiszentgyörgyi ISK-tól frissen igazolt Kovács Kincső három egymásutáni kosarával sikerült megtartani az ötpontos előnyt a zárószakaszra (45-40). Az utolsó felvonásra magára talált a KSE, Csurulya, Voloncs és Kovács pontjaival őrizte előnyét és a végén 65-57 arányú sikert könyvelhetett el.

A KSE-nél rendkívül hatékony teljesítménnyel rukkolt elő a 18 pontot szóró Voloncs Orsolya, aki 100%-os aránnyal dobta a triplákat, három próbálkozásából három volt eredményes.

KSE – Kolozsvári Egyetem 65-57 (13-07, 13-11, 19-22, 20-17). KSE: Debreczi 10, Voloncs 18/9, Csurulya 15/6, Bartók 2, Holinka 6, Kovács 8, Biszak 4, Incze 2, Csíki, Istók, Bölöni, Czimbalmos. Edző: Ljubomir Kolarevic. Kolozsvári U: Morar, Orbán 24, Bot 6/3, Salatioan 13, Moldovan 5, Anca, Parau, Irimes, Topan 9/3, Muresan. Edző: Popa Carmin.

– Átalakult a csapat, három új játékosunk van, és bár volt némi izgalom a végjátékban, úgy gondolom megérdemelten nyertünk, az én feladatom, hogy az ilyen hullámvölgyeken átsegítsem a csapatot. Ezen a szinten és ebben a korosztályban mondhatni normális, hogy előfordulnak hullámvölgyek a játékban. Jó volt az ellenfél is, azonban amikor 10-12 ponttal vezettünk, picit hátradőltünk és lehetőséget adtunk nekik a felzárkózásra. Nyolc ponttal nyertünk, első meccsnek ez nagyon jó, elégedett vagyok – értékelt mérkőzés után Ljubomir Kolarevic vezetőedző, aki elárulta, a csapat Budapestre utazik, ahol a BEAC-al játszanak edzőmeccset, majd hazafelé jövet Nagyváradon játszanak újabb bajnokit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük