Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Siralomházzá” alakult a Dinamo futballklub

A romániai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának második fordulójában, március 20-án, vasárnap 16 órától a Sepsi OSK a Dinamo Bukarest otthonába látogat. A fővárosi patinás klubnál letargia és pánikhangulat uralkodik, ami akár jól is jöhet a háromszékieknek, ám az is igaz, ilyen esetekben a kétségbeesett csapat képes lehet erőn felül teljesíteni, és egy vagy több „utolsó szalmaszálba” kapaszkodni.

A Dinamo az elmúlt hét végén a Rapid Bukarest otthonában szenvedett 3–1-es vereséget. A találkozó után Răzvan Grădinaru, a Dinamo középpályása így nyilatkozott: „Figyeljünk, a kiesés közel van! Félek az Academica Clincenitől. Oda jutottunk, hogy félek a Clincenitől?! Jön, hogy abbahagyjam a focit. A Dinamo egy márkajegy, meg kell mentenünk. Ha kiesünk az élvonalból, mi leszünk a leggyalázottabbak, mindegy, hogy hány edző fordult meg itt, nálunk ebben a bajnoki idényben. Eredményesebben kell játszanunk a klub színeiért!”

Hirdetés
Hirdetés

Ifj. Dusan Uhrin vezetőedző sem volt túlságosan derűlátó a vereség után: „Nekem fel kell készítenem a csapatot az osztályozóra. Jelen pillanatban ez lehet a reális célunk. Túlságosan sok ponttal le vagyunk maradva az előttünk lévő csapatoktól. Sok mindenben javulnunk kell”. Kérdésekre válaszolva, véleményt mondott Eric de Oliveira, a Medgyesi Gázmetán volt meghatározó játékosa is. „Uhrinnak sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy legalább egy osztályozós helyet megszerezzen a csapat. Őszintén szólva, én nem hiszem, hogy a Dinamo képes megelőzni a Miovenit. Szomorú nézni, hogy hová jutott ez a csapat. Nemcsak most, hiszen már több éve rosszul néz ki. Nem biztos, hogy jó megoldás volt egyszerre annyi szabadon átigazolható játékost a Dinamóhoz vinni. Inkább mennyiségről van szó, mintsem minőségről. Még nyolc meccs van, csak Isten segíthet a Dinamónak”, mondotta a brazil játékos, aki nemrég jelentette be visszavonulását.

A Dinamo jelenleg 9 ponttal az egyik osztályozós helyen áll, 2 ponttal előzi a kieső helyen álló Clincenit, és 6 pont a hátránya a Miovenivel szemben.

A Sepsi OSK az alsóházi rájátszás rajtján sikerrel vette első „6 pontos” mérkőzését, 3–1-re legyőzte a Miovenit, ez azért rendkívül fontos, mert nem csökkent, nem is maradt a korábbi előny a Miovenivel szemben, hanem három ponttal növekedett. A Dinamo elleni siker lehetne a „kegyelemdöfés” a kieső és osztályozós helyeken álló csapatokkal szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük