Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Simán vitte a pontokat az SZFC, süllyedőben a KSE

Simán vitte a pontokat az SZFC, süllyedőben a KSE Sport

Szerdán a labdarúgó III. liga alsóházi rájátszásának 6. fordulójában a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget a Székelyudvarhelyi FC-től.

 

Bár az 5. csoportban játszott mérkőzésen a házigazdák léptek győzelmi kényszerrel pályára, mégis a vendégcsapat kezdett határozottabban. Előbb az 5. percben Simó távoli lövése a kapu fölé szállt, majd a 8. percben a székelyudvarhelyiek megszerezték a vezetést, amikor ugyanaz a Simó értékesített egy kezezésért megítélt büntetőt. Innentől kezdve kicsit felpörögtek az események, a csapatok felváltva támadtak, Bagoly több ízben veszélyeztette az SZFC kapuját, a vendégektől továbbra is Simó kerül párszor gólközelbe. Ám Bagoly sérülését és egy, a vendégek 16-osában történt tizenegyesgyanús helyzetet leszámítva nem törtét semmi számottevő, a csapatok 1–0-s udvarhelyi vezetésnél mentek pihenni.

Szünet után a KSE határozottabban kezdett, előbb a frissen beállt Kerestély lőtt távolról kapu fölé, majd Pál lövése csattant a kapufán, ám gólt ismét a vendégek szereztek. A 70. percben Simó bal oldali lövése a védőn megpattanva a lövésre kimozdult Fábián mellett pattant a hálóba. Az újabb gól után a házigazdák összeomlottak, és a 82. percben Becze a 11-es környékéről bombázta a hálóba a labdát, beállítva a 3–0-s végeredményt. A hosszabbításban a végig remekül védő Fábián még hárított két közeli lövést, a vendégek kapitánya, Savin pedig a közönséggel való feleselésért zsebelt be egy sárga lapot. Az SZFC ezzel megerősítette vezető pozícióját, míg a KSE egyre távolabb kerül a bennmaradástól. Rancz Lajos, a kék-fehérek klubelnöke lapunknak így nyilatkozott.

„Nagyon nagy szükség lett volna erre a három pontra, nagyon sajnálom, hogy éppen Udvarhely vitte el azokat. Még van pár mérkőzés, remélem, a Brassói Kids és Zernyest ellen is sokkal jobban tudunk majd felállni. Négy meccsből ha tudunk hozni 12 pontot, akkor megvan a bentmaradás. Ha nem, elölről kell kezdjük ismét az egészet” – összegzett.

 

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 6. forduló

KSE – Székelyudvarhelyi FC 0–3 (0–1)

Gólszerzők: Simó (5. 11-esből, 70.), Becze (82.)

KSE: Fábián – Locotuș, Pál, Gajdó, Albu (Gáll, 73.), Bagoly (Szőcs, 28.), Sánta (Pătrășcoiu, 60.), Papp (Tankó, 46.), Pakucs (Kerestély, 46.), Bântă, Sánta.

SZFC: Albert – Marucza, Berkeczi, Kovács, Tordai (Ketesdi, 70.), Savin, Szakács (Hadnagy, 85.), Lázár, Simó (Kovács, 87.), Botorok (Matei, 46.), Becze.

Labdarúgó 3. Liga, 2022–2023-as szezon, 5-ös csoport, alsóház, 6. forduló

Zernyest – Păuleşti 5–1

Kids Tâmpa – Sepsi OSK 2 1–0

KSE – SZFC 0–3

Tabella:

  1. Székelyudvarhelyi FC 6 4       1       1       16-6  35
  2. CS Păuleşti 6 2       2       2       10-13         32
  3. Sepsi OSK 2 6 3       0       3       9-10  28
  4. Brassói Kids Tâmpa 6 2 1       3       10-1  25
  5. Zernyesti Olimpic 6 2       2       2       13-1  24
  6. KSE 6 1       2       3       7-12    21       

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások