Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeresek az aréna-napok

Sikeresek az aréna-napok Sport

Októberben indult a Bevezetés a sportba program Sepsiszentgyörgyön, amely a gyerekeket célozza meg. Évszaktól függően a gyerekek teremben sportolnak vagy korcsolyáznak, a foglalkozások nem edzések, inkább szórakoztató játékórák.

A Bevezetés a sportba program keretében közel 2000 gyerek mozog heti rendszerességgel, leszámítva a vakációk idejét – tájékoztatott Barta Mónika, a sepsiszentgyörgyi városimázs iroda vezetője. A program révén az első hónapokban a részt vevő gyerekek teremsportoltak, majd korcsolyáztak, és majd ismét a teremsportok következnek. Az 50 perces foglalkozások igazából nem edzések, hanem játékos formájú oktatóórák, ahol a mozgáskoordinációra, egyensúlyra, helyes testtartásra tanítják a gyerekeket. Az oktatók között van jégkorongedző, kosárlabdaedző, de általános tornatanár is, februártól műkorcsolya-oktató is, így több sportágba is belekóstolhatnak, mielőtt jégre állnának.

A visszajelzések szerint a gyerekek nagyon szeretik az aréna-napokat – sokan közülük így nevezik a tevékenységet. Az edzők is jól érzik magukat, a gyerekek teljesítménye látványosan nő: a jégpályára állást megelőző száraz edzések, teremsportok annyira hasznosnak bizonyultak, hogy a 2000 gyerekből mindenik valamilyen formában a jégre tudott állni, és legalább néhány lépést megtenni korcsolyával.

Miklós Ervin, a projekt koordinátora, a Királypingvinek Jégkorongklub alelnöke példátlan és hiánypótló kezdeményezésnek tartja, kiemelve ugyanakkor, hogy ez nem edzés, hanem játékos, korosztályra szabott ismerkedés a sporttal, azzal a reménnyel, hogy a mozgás hosszú távon a gyermekek éle­té­nek részévé válik. Elmondta, tervezik a Sepsiszentgyörgy önkormányzatával közösen elindított program folytatását, sőt, a következő tanévtől bővítenék még egy korosztállyal a célcsoportot, hiszen a mostani elsősök így csak egy rövid ideig részesülhetnének a foglalkozások jótékony hatásaiból, ezért jövőben a második osztályosokra is kiterjed a kezdeményezés. Miklós Ervin meggyőződése szerint, ha ez a program ebben a ritmusban folytatódik, akkor 10-15 év múlva Sepsiszentgyörgy egy igazi sportos város lesz.

Kernászt Huba jégkorongedző elmondta: a sportórákon észreveszik a tehetséges gyerekeket is, így jégkorongcsapatba is toboroznak tagokat. „Már ilyen fiatal korban is tudunk toborozni, ha látjuk, hogy valamelyik gyermek ügyes az egyik sportágban, vagy nagyobb hajlandóságot mutat irányába, akkor elhívjuk a délutáni edzésre is őket. Legtöbbször visszajönnek, aminek nagyon örvendünk” – magyarázta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük