Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres havas rali

Sikeres havas rali Sport

Hétvégén ötödik alkalommal szervezték meg a kizárólag autóklasszikusok számára kiírt Historic Winter Rallyt, amelynek ezúttal is Kovászna, Papolc és Kommandó környéke szolgált helyszínül. A háromnapos viadal a belga Ghislain de Mevius diadalával zárult.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Auto Crono Klub és a Román Automobil-szövetség égisze alatt életre hívott esemény 2021-es kiírására 46 egység nevezett, az indulók zöme Franciaországból és Belgiumból érkezett Háromszékre. A havas körülmények között megtartott megmérettetést 40 csapat fejezte be, hat egység feladásra kényszerült. Pénteken és szombaton kedvező időjárási feltételek mellett versenyezhettek, ám vasárnapra már felmelegedett az idő, így hóhiány miatt két gyorsasági szakaszt is le kellett rövidíteni. Emiatt a 390 kilométer össztávú viadalnak csak 222 km volt a mért szakasza.

Akárcsak egy évvel ezelőtt, most is egy belga versenyzőnek állt a zászló, egy Ford Escort MK II kormányánál Ghislain de Mevius 2:46:09.2 óra alatt teljesítette a ralit, s a nyílt verseny mellett a kétkerék-meghajtásúak kategóriájában is diadalmaskodott. Második lett a francia Maxime Wilmot (Subaru 555), míg a dobogó harmadik fokára honfitársa, Frédéric Rosati (Subaru 555) állhatott fel. Wilmot a négykerék-meghajtásúak között is nyert.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük