Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi–SIC: kettőből kettő

Sepsi–SIC: kettőből kettő Sport

A házigazda Sepsi–SIC kettős diadalával zárult a 3×3-as női kosárlabda Román-kupa hétvégi, 7. és 8. tornája a Sepsi Arénában. A Kézdivásárhelyi SE legjobb eredménye a negyeddöntős szereplés volt. Mint ismeretes, a nagypályás élvonalbeli bajnokság a torna miatt szünetelt.

Hirdetés
Hirdetés

A női kosárlabda Nemzeti Ligában érdekelt klubok négyfős csapatokkal kellett kötelező módon részt vegyenek a tornán, amelyeket négy csoportba soroltak, majd a csoportelsők és csoportmásodikok folytatták a küzdelmeket.

A szombati 7. torna csoportkörében a Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Anca Șipoș és Jankó Edit összetételű zöld-fehérek a B-csoport első helyén zártak, miután 21–6-ra legyőzték a Brassói Olimpiát, illetve 21–3-ra a Marosvásárhelyi VSK együttesét. A negyeddöntőben a Szatmárnémeti VSK volt az ellenfelük, a játéknap legnehezebb mérkőzésén szoros küzdelemben, hátrányból fordítva 16–13-ra győzedelmeskedtek a háromszékiek. A Sepsi-SIC az elődöntőben az Aradi ICIM ellen lépett pályára, és magabiztos játékkal 16–10-re nyert, majd a fináléban a Târgoviște csapatát 16–9 arányban múlta felül.

A Kézdivásárhelyi SE-t a Voloncs Orsolya, Kászoni Boglárka, Holinka-Miklós Hanna és Bölöni Noémi alkotta négyes képviselte, akik szombaton a D-csoportbeli mindhárom meccsükön szoros vereségeket szenvedtek: 13–11-re kaptak ki Szatmárnémetitől, 12–10-re Alexandriától és 15–9-re Târgoviştétől. A hétvége során a Sepsi Arénában pályára lépett további két háromszéki játékos is: Biszak Boglárka a Kolozsvári Egyetem, és Bartók Rita az Aradi ICIM színeiben.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap a 8. kupatornát is lebonyolították, a Sepsi–SIC pedig ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta. A B-jelű csoportban 17–5 arányú vereséget mért a Brassói Olimpiára, majd 17–12-re nyert a Marosvásárhelyi VSK ellen. A negyeddöntőben kategorikus, 20–4 arányú győzelmet aratott az addig ügyeskedő KSE-vel szemben. A kézdiek ezt megelőzően javítottak előző napi mérlegükön és 19–15-re verték a Szatmárnémeti VSK-t, 12–11-re Alexandriát, illetve 13–5 arányban fejet hajtottak Târgovişte ellen. Az elődöntőben a Sepsi–SIC 15–9 arányban győzött a Bukaresti Agronomia ellen, majd a fináléban 19–18-ra nyert az Aradi FCC ICIM ellen, így mindkét tornát magabiztos teljesítménnyel, hibátlanul nyerte.

Eddig a Phoenix Știința Konstanca és a Sepsi–SIC egyaránt három, a Szatmárnémeti VSK pedig két tornát nyert meg. Február utolsó hétvégéjén szintén Sepsiszentgyörgyön rendezik az utolsó két tornát, majd májusban zajlik a négyes döntő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük